'Bedankt Carlo en Irene!'

TV Kantine-persiflage Slimste Mens openbaring voor Andries Tunru

6 Februari 2021 10:34 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De finale van De slimste mens stond centraal in De TV kantine en die persiflage zorgde voor een pijnlijke openbaring bij medefinalist Andries Tunru.

Andries Tunru (29) stond te boek als dé grote verrassing van het meest recente seizoen van de kennisquiz. De cabaretier wist zeven van zijn zeven afleveringen te winnen en zorgde voor de nodige hilariteit met zijn imitaties én kloppende kansberekeningen

Francis van Broekhuizen

Toen de makers van De TV Kantine besloten om de ontknoping van De slimste mens op de hak te nemen, zat Tunru dan ook samen met 1,1 miljoen andere kijkers klaar. Hij zag persiflages van Rob Kemps en Emma Wortelboer voorbij komen maar op 'zijn' stoel zat ineens Irene Moors als operadiva Francis van Broekhuizen die een seizoen eerder de finaleweek haalde. Het was dan ook Francis die de sketch afsloot met een samenzang van Samen zijn, de evergreen waar hij in de finale op strandde.

Relativering

Op Instagram reageert Tunru sportief op zijn omissie: "Dit is mooi: een stukje relativering van hoe goed het gaat met mijn carrière. Een parodie op de finale van De slimste mens. Dan doen we Emma Wortelboer na, da's lachen en dan doen we Rob Kemps na, alleen dan een variant waar 'ie met zijn gezicht op een tosti-ijzer is gevallen. En die derde finalist, tja... die kent niemand. Dan doen we wel de finalist van vorig jaar. Lekker relativerend. Dank je wel, Carlo en Irene, kus-kus!"

Meer over