Kijken maar

Met deze tv-programma’s begin je 2022 geweldig!

1 januari 2022 06:00 | amusement | Door Judith Regeling

© Omoep Max / RTL / AVROTROS
Een nieuw jaar betekent ook een gloednieuw tv-seizoen. Pak je agenda er dus maar gauw bij, want wij hebben de programma's die je niet mag missen voor je op een rijtje gezet.

NPO 1

Wie is de Mol?

Het nieuwe jaar begint goed met de start van het sluwste spel van Nederland: Wie is de Mol?. Dit seizoen begint niet met de gebruikelijke tien kandidaten, maar met elf deelnemers. Onder meer Kim-Lian van der Meij, GTST'er Everon Jackson Hooi en modejournalist Arno Kantelberg zijn afgereisd naar Albanië om daar op jacht te gaan naar de Mol. Of om zelf het spel te saboteren natuurlijk.

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol? gaat op 1 januari om 20:30 uur van start op NPO1. Daarna volgt een gloednieuw seizoen van MolTalk op NPO3. (Beeld: AVROTROS)


Denkend aan Holland, de Elfstedentocht

Janny van der Heijden en André van Duin laten voor deze speciale jubileumeditie van Denkend aan Holland de zon voor wat het is en varen midden in de winter de Elfstedentocht. De start en finish zijn in Leeuwarden, maar gaandeweg doen de twee sterren van Omroep MAX ook de andere tien steden aan: van Hindeloopen en Harlingen tot Bolsward en Dokkum. Uiteraard gaan ze ook aan wal om cultuur te snuiven en te smullen van lokale lekkernijen.

De vierdelige wintereditie van Denkend aan Holland gaat op 2 januari om 21:42 uur van start op NPO1. (Beeld: Omroep Max)


Over Mijn Lijk 

Wie ook terugkeert op de beeldbuis, is Tim Hofman met een gloednieuw seizoen van Over Mijn Lijk. In dit met een Gouden Televizier-Ring bekroonde programma volgt hij zes jongeren. Ze zijn misschien ongeneeslijk ziek, maar ze willen stuk voor stuk nog lang niet denken aan de dood. In de eerste aflevering ontmoet hij de jongste van de zes, de pas zestienjarige Kiki. In 2019 kreeg ze tijdens een vakantie in Bangkok de diagnose leverkanker. Hoe weet ze ondanks deze diagnose toch een zo normaal mogelijk tienerleven te leiden?

Het nieuwste seizoen van Over Mijn Lijk is vanaf 5 januari om 21:30 uur te zien op NPO1. (Beeld: BNNVARA)


Kamp van Koningsbrugge

In dit tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge proberen opnieuw vijftien onbekende Nederlanders zich door de opleiding tot commando heen te worstelen. Onder toeziend oog van presentator Jeroen van Koningsbrugge voeren ze loodzware opdrachten uit. De vraag is: wie houdt het tot het einde vol en voor wie zijn de opdrachten net een tikkeltje te zwaar?

Het tweede seizoen Kamp van Koningsbrugge gaat op donderdag 6 januari om 20:35 uur van start op NPO1.


Flikken Maastricht (S16)

NPO1 blijft strooien met nieuwe seizoenen, want ook Flikken Maastricht keert terug. Ditmaal met alweer het zestiende seizoen, dat direct begint met heibel in de tent. Na haar dubieuze optreden in de afgelopen seizoensfinale wordt Donna Martina teamchef bij Justitie. Dit tot grote frustratie van rechercheurs Eva (Angela Schijf) en Wolf (Victor Reinier), die na haar smerige spelletjes totaal geen vertrouwen in haar hebben. 

Het zestiende seizoen van Flikken Maastricht gaat op vrijdag 7 januari om 20:35 uur van start op NPO1. (Beeld: William Rutten)


Matthijs gaat door (BNNVARA)

Kreeg je na de oudejaarsuitzending van Matthijs gaat door geen genoeg van deze presentator? Heb jij even geluk. Matthijs van Nieuwkerk is namelijk gewoon terug met alweer het derde seizoen. Spectaculaire muzikale optredens onder begeleiding van de Sven Hammond Big Band en de bij kijkers geliefde rubriek 'Forever young' mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Matthijs gaat door gaat op zaterdag 8 januari om 21:40 uur van start op NPO1.


NPO3

Draadstaal

Wie na hun kerstspecial geen genoeg kon krijgen van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven is er goed nieuws: het sketchprogramma Draadstaal maakt ook weer zijn opwachting. In het nieuwe seizoen duiken de twee grappenmakers de verkleedkist in en leven ze zich helemaal uit. Oude bekenden zoals Fred en Ria en Joop en Leon zijn weer van de partij, en ook het First Dates-restaurant is weer geopend.

Het nieuwe seizoen Draadstaal gaat op zondag 2 januari om 22:15 uur van start op NPO3. (Beeld: AVROTROS)


Dexter: New Blood

Wie meer houdt van Amerikaanse crimeseries zit goed bij NPO3. Die zender brengt namelijk Dexter: New Blood naar Nederland, ook bekend als seizoen 9 van de hitserie. Het is inmiddels acht jaar later en Dexter heeft alles wat hij kende achtergelaten: zijn naam, zijn land en alle bekenden. Alleen ook zijn streken? Daar komen we vast genoeg snel achter als deze sympatieke moordenaar het als vanouds heet krijgt onder zijn voeten.

Vanaf maandag 3 januari 22:49 is Dexter: New Blood dagelijks te zien op NPO3. (Beeld: Showtime Networks)


Nachtdieren 

Raven van Dorst laat de kippen op de klusboerderij even voor wat het is, want de presentator is terug met een nieuw seizoen Nachtdieren. In dit vierde seizoen start de ras-Rotterdammer bij Thomas, die psychedelische cactussen kweekt in de tuin en ontmoet Raven een groep moderene nomaden ('drifters') die naar een industrieterrein gaan voor een feestje.

Het nieuwe seizoen Nachtdieren start op 5 januari om 21:15 uur op NPO3.


RTL

Better Than Ever

Na de Nieuwjaarsspecial van The Masked Singer is het direct tijd voor een nieuw programma: Better Than Ever. Zeven memorabele kandidaten uit talentenjachten, onder wie Floortje Smit, Jordan Roy en Coosje Smid, krijgen de kans om onder leiding van Waylon en Martijn Krabbbé te laten horen dat ze beter zijn dan ooit. Elke aflevering wisselt het kandidatenveld en is er één winnaar die het in de grote finale opneemt tegen zijn concurrenten.

Better Than Ever gaat op zaterdag 1 januari om 21:30 uur van start op RTL4. (Beeld: Jamie Westland)


Lago di Beau 

Beau van Erven Dorens liet in zijn vrije weken de talkshowtafel even voor wat het is. Hij mocht namelijk voor zijn nieuwste programma Lago di Beau zijn koffers pakken. De presentator verwelkomt a la Felderhof iedere week twee bekenden aan het Comomeer, voor een goed gesprek en uitjes in de bergachtige omgeving. Zijn eerste gasten zijn Nick Schilder en tv-kok Miljuschka Witzenhausen.

Lago di Beau gaat op zondag 2 januari om 21:35 uur van start op RTL4. (Beeld: Kale Jakhals Producties/RTL) 


Big Brother 

Nog spannender, nog uitdagender en nog onvoorspelbaarder. Dat belooft het nieuwste seizoen van Big Brother te worden. In de aftrap-aflevering stellen Geraldine Kemper en Peter Van de Veire de nieuwe lichting bewoners van het bekendste huis van Nederland en Vlaanderen voor. Wie lukt het om 100 dagen in het huis te vertoeven en wie treedt in de voetsporen van Jill die vorig jaar won?

Big Brother: De start is op 3 januari om 20:30 uur te zien op RTL4. Daarna gaat het avontuur dagelijks verder op RTL5 en via een livestream op Videoland.


Married At First Sight 

Luister goed: hoor je de weddingbells al? Dat kan heel goed kloppen, want er staat weer een nieuw seizoen van Married at First Sight klaar. In de eerste aflevering reist presentator Carlo Boszhard door het land om deelnemers te verrassen met het nieuws dat ze binnenkort 'ja' zeggen tegen een mogelijk ideale partner. De vraag is: weet Cupido dit seizoen wel raak te schieten?

Married at First Sight is vanaf dinsdag 4 januari wekelijks om 20:30 uur te zien op RTL4. (Beeld: Nander de Wijk)


Snackmasters

Eigenlijk zou de komische panelshow Volg je me nog? op 5 januari van start gaan, maar jammer maar helaas voor alle nieuwsgierigen: de nieuwe show moet plaatsmaken voor de start van het tweede seizoen Snackmasters. In deze tweede reeks gaan wederom tien topchefs de strijd met elkaar aan. Wie weet een iconische snack het best na te maken en wie slaagt daar totaal niet in? Na diverse rondes wordt bepaald wie de Snackmasters van 2022 wordt.

Snackmasters gaat op 5 januari om 20:30 uur van start op RTL4. (Beeld: Mark Engelen)


The Voice of Holland

"This is... The Voice of Holland". De oude vertrouwde talentenjacht is weer terug met een nieuw gezicht én een kersverse spelregel: coaches Glennis Grace, Waylon, Ali B en Anouk krijgen namelijk de mogelijkheid om elkaar te blocken als zij per se willen voorkomen dat een kandidaat naar een ander team gaat. Wel een twist: zij mogen die slechts één keer indrukken.

The Voice of Holland gaat vrijdag 7 januari om 20:00 uur van start op RTL4. Op Videoland zie je de spin-off: TVOH: The Comeback Stage.


Weet Ik Veel 

Beau van Erven Dorens mag zijn quizvragen weer onder het stof vandaan halen, want het nieuwe seizoen Weet Ik Veel staat ook voor de deur. In deze spannende quiz testen bekende slimmeriken en mensen die van een uitdaging houden hun algemene kennis. Onder andere Heleen van Royen, Bram Brikke, Walid Benmbarek en Victoria Koblenko durven het dit seizoen aan.

Het nieuwe seizoen Weet Ik Veel gaat op zaterdag 8 januari om 20:00 uur van start op RTL4.
SBS

Diepe Gronden 

Linda de Mol laat presenteren even voor wat het is. De tv-ster van SBS6 speelt namelijk de hoofdrol in de nieuwe misdaadserie Diepe Gronden. Als profiler Anna van Kessel wordt zij ingezet bij een lopende zaak: ze moet er samen met haar collega's bij de politie achterkomen wie de pas 17-jarige Daphne Oosthoek (Sterre van Woudenberg) heeft vermoord.

Diepe Gronden is vanaf zondag 2 januari om 20:30 uur te zien op SBS6. Iedere maandag volgt de nieuwste aflevering op Videoland. (Beeld: Mark de Blok) 


Steenrijk Straatarm

Het populaire SBS6-realityprogramma Steenrijk, Straatarm keert ook terug! In de eerste aflevering van het zevende seizoen ruilen Anouschka en haar dochter Seyenna uit Friesland met de Amsterdamse Noamy van Beem en haar veertienjarige zoon Isaiah. Noamy begon ooit als fitnesstrainer en heeft intussen een succesvol bedrijf op haar naam staan. Hoe reageert ze als ze plots moet leven van 'slechts' 80 euro per week?

Het nieuwe seizoen Steenrijk, Straatarm gaat op 5 januari om 20:30 uur van start op SBS6. (Beeld: Talpa)


Marble Mania

De knikkers kunnen ook weer uit de kast, want Marble Mania is vanaf 6 januari weer te zien op de buis. In het tweede seizoen van dit internationale succes draait het opnieuw allemaal om behendigheid en geluk. Lukt het de Meilandjes, OG3NE, VI-trio René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen hun kalmte te bewaren? Aan presentator Winston Gerschtanowitz de taak om de bekende knikkeraars bij te staan.

Marble Mania is vanaf 6 januari wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6. (Beeld: William Rutten)


De Alleskunner

Wie ook over stalen zenuwen moeten beschikken, zijn de nieuwe deelnemers van De Alleskunner. De honderd onbekende kandidaten wagen zich in de eerste aflevering al aan de eerste tien opdrachten. Niemand wil daarin als laatste eindigen, want de verliezer moet linea recta naar huis.

Het nieuwe seizoen De Alleskunner is vanaf 7 januari wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6. (Beeld: Wessel de Groot)


VI Vandaag

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp moeten hun horizon verbreden, want de mannen laten vanaf 10 januari elke werkdag hun licht schijnen op zowel nieuws, media als sport. Gelukkig hoeven ze dat niet alleen te doen: regelmatig verschijnen er terugkerende gasten aan tafel, waaronder Özcan Akyol, Leonie ter Braak en Bram Moszkowicz die gezellig meepraten.

VI Vandaag gaat op 10 januari om 21:35 uur van start op SBS6 en is vijf dagen per week te zien. (Beeld: Talpa)

Down The Road 

Fans hebben er iets langer op moeten wachten, maar op 11 januari is het dan eindelijk zover: de start van het nieuwe SBS6-programma Down the Road. Gordon gaat hierin, geheel naar Vlaams recept, op een bijzondere reis door Nederland met mensen die het syndroom van Down hebben.

Down The Road is vanaf 11 januari iedere dinsdag om 20:30 uur te zien op SBS6. (Beeld: Talpa)

Meer over