Jenny Douwes

Twitter laat niets van Twan Huys heel

13 oktober 2018 10:11 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot RTL

Twan Huys wordt met de grond gelijk gemaakt na de RTL Late Night-uitzending van vrijdagavond. Daarin zou hij Jenny Douwes onder valse voorwendselen hebben uitgenodigd.

Twan is trending topic op Twitter, maar allesbehalve op de positieve manier. De presentator krijgt bakken kritiek te verduren omdat hij niet fair zou zijn geweest tegenover Jenny Douwes, die vorig jaar de zogenoemde blokkeerfriezen opriep om anti-Zwarte Piet-demonstranten tegen te houden op de snelweg en zo een file te veroorzaken.

Jenny vs Jerry

Douwes hoorde gister de eis van een 250 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijk tegen zich. Daarover schoof ze 's avonds bij RTL Late Night met Twan Huys aan, op één voorwaarde: dat ze niet aan tafel hoefde te zitten met anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie. Aan die belofte hield Twan zich uiteindelijk in de uitzending niet, omdat "de late night-tafel voor iedereen is". Die werkwijze komt Twan duur te staan. Op Twitter laten ze niks van 'm heel.  

Er klinkt ook tegengeluid van mensen die het juist met Twan eens zijn: dat Jenny weigert het gesprek aan te gaan met Jerry, vinden ze laf.

Je kunt de discussie hier terugkijken: 

Meer over