De verleiders

Veel boze reacties na item DWDD

29 januari 2019 15:15 | amusement | Door Televizier

© Screenshot DWDD
De verleiders hebben maandagavond bij DWDD een voorproefje laten zien van hun nieuwe toneelstuk over internet, privacy en datamisbruik. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want de reacties zijn niet mals. Verre van, zelfs.

De acteurs hadden het over belangrijke zaken zoals de gevaarlijke hoeveelheden data die we achterlaten en de slechte beveiliging van betaalsysteem Tikkie. Al snel na de uitzending volgde de kritiek. Want er zou veel zijn gezegd dat niet waar is.

Kritiek

De eerste criticus was RTL-techjournalist Daniël Verlaan. Hij kon al zijn feedback simpelweg niet kwijt in een enkele tweet dus besloot hij er een half boekwerk over te schrijven. 

Kajsa Ollongren

NOS-techjournalist Joost Schellevis is het ook niet de mannen eens. "Veel van de dingen die ze zeiden, zijn een ontzettende overdrijving of simpelweg onwaar", oordeelt hij. En daar blijft het niet bij. D66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Alexander Klöpping - zelf ook een frequente gast aan tafel bij DWDD - keken ook vol verbazing naar de uitzending.

De verleiders

De theatergroep van George van Houts, Pierre Bokma, Leopold Witte en Tom de Ket maakt wel vaker toneelstukken over maatschappelijke onderwerpen, zoals vastgoedfraude, het zorgstelsel en het bancaire systeem. Maandagavond hadden ze het bij De Wereld Draait Door over privacy, als voorproefje van hun toneelstuk #niksteverbergen. Zelf reageerden ze ook op alle ophef.Zou er vanavond in de uitzending van DWDD een rectificatie volgen? (Update: Matthijs zegt sorry.)

Fragment terugkijken:

Meer over