Stoelendans

Verlaten Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk hun talkshows?

9 juli 2019 09:41 | amusement | Door Televizier

Het Nederlandse talkshowlandschap zou er later dit jaar weleens heel anders uit kunnen zien. Zowel Matthijs van Nieuwkerk als Eva Jinek flirten met andere tijdstippen en zelfs een andere zender.

Op basis van gesprekken met ingewijden in het Hilversumse publiceert het AD dinsdag een analyse over de toekomst van de Nederlandse televisietalkshows. Conclusie: Eva Jinek verkast binnenkort naar de vroege avond van NPO 1 en Matthijs van Nieuwkerk zou na 15 jaar De Wereld Draait Door de kwakkelende late avond van RTL 4 voor zijn rekening gaan nemen.

Eva naar vroege avond

Over de switch van Eva voert het AD de manager van de presentatrice op. "Eva heeft bij de NPO aangegeven op termijn naar de vroege avond te willen", aldus deze Kristien van Dillen. De late avond zou haar erg zwaar vallen. Een talkshow op de vroege avond zou in ieder geval betekenen dat ze eerder naar bed kan. 

Balkendendenorm

Qua plek zou Jinek dan die van Matthijs van Nieuwkerk zijn DWDD over kunnen nemen, namelijk tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO 1. Van Nieuwkerk presenteert DWDD dit jaar vanaf september voor het 15e jaar achtereen, maar zou toe zijn aan wat anders. Niet in de laatste plaats omdat zijn riante salaris in verband met de Balkenendenorm van zes ton naar 'slechts' 194.000 euro gaat.

RTL

Tel daar zijn wens bij op om nog eens de late avond voor zijn rekening te nemen en de overstap naar RTL dient nog slechts ondertekend te worden. 

Samen overstappen

Overigens sluit het AD ook niet uit dat zowel Matthijs als Eva overstappen naar RTL en daar zelfs een gezamenlijke talkshow gaan maken. Al noemen ze het ook 'geen reëel' scenario. De tijd zal het leren. Vooralsnog is Jinek sinds maandag weer te zien om 23.00 uur op NPO 1 en Matthijs vanaf september om 19.00 uur. 

Meer over