Eigen conto

Veronica geeft Johan Derksen geen standje om Akwasi-monoloog

17 juni 2020 09:37 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Johan Derksen kon het afgelopen maandag niet laten om zijn mening te geven over de demonstratie op de Dam waarbij rapper Akwasi de microfoon greep. De analist deed pittige uitspraken, maar Veronica schuift die op zijn conto.

“Uitspraken binnen Veronica Inside komen voor rekening van de mensen aan tafel”, zo laat de zender in een korte verklaring weten. Wel is men “tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen”.

Toespraak 

Akwasi hield tijdens het recente Black Lives Matter-protest op de Dam een toespraak over racisme, maar Johan kon daar maar weinig begrip voor opbrengen. Hij noemde Akwasi “een ontzettende vervelende raaskallende rapper”.

Raaskallen 

Derksen deed het dinsdagavond bij Beau nog eens dunnetjes over, waarbij hij ook presentator Beau van Erven Dorens niet onbetuigd liet. “Jij liet hem raaskallen”, beet Derksen de presentator toe. "Nou, dat zeg jij, dat is jouw mening, Johan Derksen. Mijn verhaal daarin is: ik vond het eigenlijk wel goed, want je had de redelijkheid aan tafel zitten en je had de emotie van de artiest, die helemaal met zijn hart en ziet betoogde", verdedigde Beau zich in zijn eigen talkshow.

Meer over