'Leuke televisie'

Veronica Inside gaat ondanks stilleggen voetbalwereld gewoon door

20 maart 2020 14:22 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot
Ondanks dat de voetbalwereld compleet is stilgelegd, wil John de Mol dat Veronica Inside gewoon doorgaat. Het amusementsprogramma zou in eerste instantie alleen afgelopen maandag nog te zien zijn, maar het gaat gewoon door.

 “Ik zei tegen John: Laten we maandag en vrijdag even afwachten en dan kijken. Hij: Waarom afwachten?“, vertelt directeur Marco Louwerens aan het AD.

Puzzel 

Jan Hillenius, als eindredacteur verbonden aan Veronica Inside, ziet ook geen reden om te stoppen. “Er is voorlopig nog genoeg te bespreken. De enorme puzzel rond de voetbalkalender, die met de dag ingewikkelder wordt en alle gevolgen daarvan. Zowel sportief en financieel.”

Zonder publiek

Zodoende zitten Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen gewoon aan tafel vrijdagavond. Laatstgenoemde begrijpt de beslissing van zijn baas John de Mol wel om door te gaan met het programma. “In deze tijden hebben mensen ook behoefte aan leuke televisie. En ach, dan zit er geen publiek. Toen ik nog voetbalde, zat er ook amper iemand op de tribune. Wist je dat we 22 jaar geleden met Sport aan Tafel zonder zijn begonnen? Gewoon in een studio.” 

Veronica Inside is vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij Veronica. De vierde gast in de studio is Jan Boskamp.

Meer over