Verslag van Wie is de Mol: Carolina Dijkhuizen valt af

5 februari 2015 20:27 | amusement | Door Televizier

© Sam Nijssen

Waarin de kandidaten weer veel jokers aangeboden krijgen door de Mol, veel geld verloren gaat en arme Chris door iedereen wordt verdacht.

Nog zes kandidaten zijn over in Wie Is de Mol? De aflevering heet 'Kantelen', maar of dat ook een aanwijzing is, geen idee. De kandidaten spelen het spelletje 'Wie ben ik?' in de bus op weg naar hun nieuwe hotel waar ze midden in de nacht aankomen. Dat hotel ligt in een nationaal park met krokodillen en olifanten enzo. Rik vindt het magisch. Maar de plek waar de kandidaten heen worden getransporteerd voor hun eerste mollenjacht van de dag is een stuk minder idyllisch. Het is een lelijke haven met veel auto's. Art zoekt kandidaten die niet kunnen autorijden. Daarvoor moeten alle kandidaten achteruit inparkeren met een wagentje. Martine blijkt de slechtste.

€1974

Chris en Carolina waren het beste in autorijden en zij moeten ergens anders naar toe. De rest moet met de auto's een bedrag vormen dat vanuit de lucht te zien is. Als Chris en Caroline het raden, gaat dat bedrag de pot in. Zij mogen dus de helikopter in. Margriet wil per se een Euroteken maken in de vorm van een E voor het bedrag, maar dat snappen Chris en Carolina natuurlijk helemaal niet. Zij denken dat de E staat voor een naam en het getal voor een geboortejaar. En dus zeggen ze Edo Brunner, de voormalige winnaar van Wie Is de Mol? Niet dus. Carolina vindt Chris meteen verdacht terwijl ze toch zelf echt ook niet op het idee van een bedrag was gekomen. Arme Crhris. Die natuurlijk helemaal de Mol niet is.

Jokers

Tijdens het eten heeft iedereen plezier en vertellen ze om de beurt hoe blij ze met de groep zijn. Saai. Hier hebben we niks aan. Terug op de kamer vindt Rik een brief van de Mol die jokers kan krijgen als hij geld uit de schamele pot haalt. Ook Chris en Carolina krijgen een brief met een aanbod. Ook zij kunnen een joker verdienen als ze de nummers 17 en 32 trekken. Marlijn wil eerst niet dat Rik de jokers koopt en later toch weer wel. Alsof er nog niet genoeg jokers in het spel waren. Uiteindelijk legt Marlijn eigenhandig de benodigde 750 euro op tafel. Wat maar weer bevestigt dat zij de Mol is.

Cijfers

De volgende opdracht begint met Art die een hele reeks willekeurge cijfers opnoemt. Die cijfers slaan op genummerde touwen. Bij de touwen die Art niet heeft genoemd ligt geld, bij de rest niet. Maar het kan ook andersom zijn. Chris en Carolina gaan natuurlijk samen touwen ophalen en blijkbaar zijn ze niet goed in geheimen want iedereen verdenkt ze van iets terwijl ze juist hebben besloten niet voor de jokers van 17 en 32 te gaan. Pfff. Het is weer ingewikkeld.

In de ingeleverde kokers zit soms geld, maar er zijn ook kokers die juist geld kosten. In totaal verdient de groep 1250 euro zodat er nu 6500 euro in de pot zit. Marlijn roept dat zij 500 euro heeft verdiend, terwijl ze Chris en Carolina de schuld geeft van de slechte kokers.

De test

Tijd voor de test met de 20 vragen over de Mol. Er zijn tot nu toe drie mannen en een vrouw afgevallen, dus het wordt weer hoog tijd voor een dame. Martine ziet een groen scherm, Margriet ook, Marlijn krijgt natuurlijk ook een groen scherm omdat ze de Mol is. Ook Chris krijgt een groen scherm. Carolina is de op een na laatste en haar scherm is hartstikke rood. Carolina gaat naar huis en is niet de Mol ondanks haar zwart/groen gekleurde nagels. Ze zegt dat ze met opgeheven hoofd naar huis gaat.

Vorige week ruimde Viktor Brand het veld

Meer over