Met fopneus en plaksnor

Victor Mids had ongemerkte gastrol in GTST

24 november 2019 10:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Victor Mids deed in de laatste aflevering de titel van zijn programma eer aan. De truc die hij met GTST-actrice Stephanie van Eer uithaalde was een ware mindf*ck.

Stephanie (22) was te gast in Mindf*ck waar Victor haar verraste met twee trucs.

Clown met frambozentaart

Vooral de tweede truc was opzienbarend: Stephanie mocht proberen te raden wat er op een afgeplakt kunstwerk stond dat ze nooit eerder gezien had. Met wat hulp van Victor wist ze wonderwel te raden dat er een clown met een frambozentaart en een spuit op het doek stond. Van Eer stond versteld en kon haar emoties amper in bedwang houden. Maar het ging van kwaad tot erger toen bleek dat Victor haar al maanden had gemanipuleerd en geconditioneerd om de juiste keuzes te maken.

Figurant

Mids bleek in samenwerking met de makers van GTST haar lange tijd te hebben blootgesteld aan triggers verborgen in de ringtone van haar telefoon en codewoorden die op verzoek van Victor in de scripts van de soap verwerkt werden. Zo kreeg haar personage Jojo een belletje van soapbroer Bing die boos meldde "je bent je spuit vergeten!". Een scene eerder speelde ze een scene met Lucas die zin had in een frambozentaartje terwijl hij ook een knalroze trui droeg als extra geheugensteuntje. De grootste trigger bleek Victor zelf: hij deed vermomd mee aan de soap als figurant met een latexneus, plaksnor en een levensgroot shirt van een clown. Dezelfde clown die ze later koos voor het schilderij. 

Massale mindf*ck

Wie de aflevering op Videoland terugzoekt (aflevering 6079, donderdag 12 september) ziet inderdaad hoe Victor aan de bar van De Koning een kopje thee komt bestellen. Vooraf kreeg Stephanie van regisseur Jop Joris door dat ze goed naar de treurige clown op z'n shirt moet kijken omdat haar personage zich identificeert met de droevige grappenmaker. Daarmee werd het beeld extra in haar geheugen geprent en Van Eer had net als soapminnend Nederland niks door. 

Meer over