Opvolger Marco Borsato

Vijf gegadigden voor nieuwe Voice Senior coach

21 juli 2020 15:57 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
The voice senior krijgt komend seizoen na het vertrek van Marco Borsato een nieuwe coach. RTL 4 maakt van de identiteit van de nieuwkomer een groot mysterie, wij hebben de vijf kanshebbers op een rij gezet.

De makers van The voice weten hoe je moet teasen. Op Instagram deelden ze drie afbeeldingen waarop de nieuwkomer deels te zien is. Het gaat om drie bewerkte, bekende albumcovers van de bands Queen, de Beatles en ABBA.

Maar wie kan het zijn? 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Zie jij wie de nieuwe coach van #thevoicesenior wordt? Kijk goed naar deze drie iconische albumcovers. 🤔

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl) op

5. Ali B

Zeg je talentenjacht jury, dan zeg je Ali B. Waar zit de sympathieke rapper immers niet in? Hij is al jaren een vaste waarde bij The voice of Holland en The voice kids, maakte al een uitstapje naar SBS voor We want more en toen Dan Karaty dit seizoen niet kon aansluiten bij Holland's got talent plofte Ali moeiteloos op de stoel van de dansexpert neer. Zou Ali met The voice senior de set Voice-spin offs compleet maken? 

4. Gerard Joling

Gerard was al eens in de eerste reeks van The voice senior van de partij, toen hield hij nog samen met Gordon een van de rode draaistoelen warm. Nu de inmiddels zestigjarige zanger weer vast bij RTL 4 is, lijkt het logisch dat hij z'n oude job solo weer oppakt. Gerard past bij de doelgroep, is een echte gangmaker en heeft zowel solo en als lid van de Toppers alles al eens gezongen: van ABBA tot Queen en de Beatles.

3. Danny Vera

Een onverwachte maar geen geheel onlogische keuze. Danny heeft het afgelopen jaar met de hit Rollercoaster definitief zijn visitekaartje afgegeven en is klaar zijn vleugels uit te slaan. Optreden is vanwege corona nog beperkt mogelijk en ook de toekomst van Veronica inside is onzeker. Alle reden om met een kleine op komst de gok te wagen voor een lucratieve klus. Daar komt bij dat Vera diep respect heeft voor oudere artiesten en vaak verrassende covers van hun werk ten gehore brengt. 

2. Waylon 

Ook al een vaste waarde bij The voice of Holland en een kanshebber. Waylon is een groot fan van Queen, heeft dezelfde donkere lokken als op de Instagramfoto's en zit vanwege zijn status als Voice-jurylid dicht bij het vuur nu er een plekje vrij komt. Eén klein probleempje: het botert nog steeds niet zo tussen Waylon en zijn mede-coach Ilse de Lange. Na het Common Linnets-fiasco ontlopen de twee elkaar liever, dus dat zou wel een hele spannende, explosieve keus zijn.

1. Kees Tol

... Nee, wacht, er zit logica achter! Kees is fan van Queen, ABBA en de Beatles, is als freelance tv-maker vrij inzetbaar en heeft het muziekvak als Volendammer met de paplepel ingegoten gekregen. En die imitaties van iconische platenhoezen? Dat deed hij al eerder in Nick, Simon & Kees: Homeward bound. Kees zou een gewaagde, maar zeker niet ongeschikte keuze zijn. Goed, hij zingt zelf niet, maar daar hebben we Ali B ook nooit op kunnen betrappen. Het gaat erom wat je voor je talenten kunt betekenen en na al die jaren op reis met Nick & Simon heeft hij al lang en breed bewezen een uitstekende artiestenmanager te zijn. Met Kees kun je thuiskomen.

Meer over