Nieuw seizoen

Vijf mogelijke vervangers voor Frank & Rogier bij doorstart Paleis voor een Prikkie

4 augustus 2020 16:52 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS/VincentTV
SBS 6 start eind deze maand met een nieuwe reeks Paleis voor een prikkie. Zonder Frank & Rogier, zij maakten vorig seizoen de overstap naar RTL. Wie kan dit illustere stylistenstel vervangen? Wij kennen vijf keigoede koppels.

Het is geen kleine klus om levende legendes als Frank Jansen en Rogier Smit op te volgen. De nieuwe presentatoren van het programma moeten naast ervaring met inrichting ook verstand hebben van veel doen met weinig geld. SBS zocht de afgelopen maanden naar passende vervangers en wilde in eerste instantie een onbekend duo aantrekken. Maar deze vijf bekendere koppels kunnen wat ons betreft de klus ook prima klaren.

5. Viktor Brand en Kees Tol

Als SBS-veteranen voelen Viktor en Kees moeiteloos aan wat de doelgroep wil zien. Daar komt bij dat de beide heren jarenlang VT Wonen hebben gepresenteerd. Je kunt geen woonprogramma maken zonder iets op te pikken van styling en interieur.  Kees gaf al aan toe te zijn aan programma's met meer inhoud, dan is Paleis voor een prikkie een uitgelezen kans. Ook voor Viktor die na jaren in de loopgraven met Mr. Frank Visser wel weer eens een echt feel good programma heeft verdiend.

4. Patty Brard en Gordon

SBS gelooft in dit duo, ze zouden zelfs een dagelijkse talkshow krijgen tot de coronacrisis toesloeg en prijzige praatprogramma's met publiek een utopie werden. Net als Frank en Rogier zijn Pat & Goor schaamteloze luxepoezen met het hart op de juiste plek. Na haar faillisement in 1994 weet Patty als geen ander hoe het is om met weinig geld je huis en leven opnieuw in te richten. Gordon begon ooit als marktkoopman en als geboren handelaar weet hij als de beste hoe je voor een prikkie de mooiste kitsch op de kop tikt.

3. Roy en Rian Donders

Wie weet er beter wat de mensen willen dan de stylist van het zuiden? Broer en zus Donders zouden een gouden combinatie zijn. Roy kan zijn creativiteit de vrije loop laten en de kordate Rian kan in de kringloopwinkels als de beste afdingen. Zo zorgen de gezellige Brabanders ervoor dat iedere woning een waar paleis wordt en dat er nog genoeg geld overblijft voor worstenbroodjes met spek.

2. Martien en Montana Meiland

De nieuwe heiland van SBS heet Meiland, dus waarom zou Martien ook niet deze klus kunnen klaren? Na drie seizoenen een echt kasteel te hebben ingericht, moeten bescheiden woningen een peulenschil zijn. Ditmaal krijgt Martien versterking van zijn oudste dochter Montana. Zij runt de interieurwinkel van de Meilandjes in Noordwijkerhout en is daardoor de logische keus om haar vader bij te staan. Samen maken ze elk paleisje chateauwaardig... En zo ver hoeven ze niet te rijden, de familie Meiland woont inmiddels al in Hengelo.

1. Melvin & Mischa

Frank & Rogier danken Paleis voor een prikkie aan hun deelname aan Steenrijk, straatarm, dus waarom kan de geschiedenis zich niet herhalen? Afgelopen seizoen maakte het liefdeskoppel Melvin en Mischa uit Almere diepe indruk op de SBS-kijkers die vol lof waren over de betrokken en liefdevolle wijze waarop de mannen het leven van de andere familie beter probeerden te maken. Het paar is uitgesproken, hartelijk en camerageniek. Hun aflevering voelde ook als een onbedoelde auditie voor Paleis voor een prikkie 2.0.

Paleis voor een prikkie is vanaf woensdag 26 augustus te zien om 21.30 uur op SBS 6

Meer over