Nieuw programma!

Viktor Brand helpt gezinnen opruimen

16 september 2021 15:59 | amusement | Door Merlin Everts

© William Rutten

Viktor Brand heeft een nieuwe klus te pakken. Hij is de presentator van het nieuwe opruimprogramma Je huis op orde. Hij deelt het leuke nieuws op Instagram.

In Je huis op orde gaat Viktor gezinnen helpen rigoureus afscheid te nemen van alles wat overbodig is in huis. Dit doet hij niet alleen; Viktor krijgt hulp van organizer Eefje Sedee, ontwerper en meubelmaker Florian Nelemans en Quirine Molhuysen, de huishoudexpert.

Echt alles

Van kleding tot paperclips, van notitieboek tot oude flippo’s, echt alles wat maar in huis ligt wordt in een gigantische hal uitgestald. Vervolgens gaan de onnodige spullen naar de vuilnisbak, worden gedoneerd of krijgen een tweede leven. Het doel van het programma is mensen bewust maken van de hoeveelheid spullen die we verzamelen en vervolgens niet gebruiken. Viktor: “Ik heb vaak een volle agenda, maar als ik even de tijd heb, dan ben ik thuis ook aan het opruimen en bijvoorbeeld een kast aan het organiseren. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd.” Less is more zullen we maar zeggen.

930 kilo kleren

Het maken van het programma was voor de presentator zelf ook indrukwekkend: “Het is ongelofelijk wat een gemiddeld gezin allemaal niet verzamelt. We kwamen bij het ene gezin onder andere 15 mobiele telefoons, 468 computerspelletjes, 550 stiften en 930 kilo kleren tegen.”

Je huis op orde is vanaf 13 oktober om 21:30 uur te zien op SBS6.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Viktor Brand (@viktor_brand)

Meer over