'Eigenbelang van de coaches'

Voice-kijkers zijn block knop nu al beu

15 januari 2022 09:27 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

De makers van The voice of Holland introduceerden dit seizoen de block-functie waardoor coaches elkaar buiten spel kunnen zetten. Kijkers zijn niet blij met deze toevoeging.

De block is overgewaaid uit de Amerikaanse editie van The voice waar het spelelement al enkele seizoenen een vaste waarde. Iedere coach mag tijdens de auditierondes eenmaal dwarsbomen door een block in te zetten. In Nederland kunnen kijkers er maar met moeite aan wennen.

Concurrentievervalsing

Daar valt wat voor te zeggen. De bedoeling van The voice of Holland is dat coaches vrij mogen draaien voor artiesten waar ze enthousiast van worden. Dan is het aan de kandidaten om te kiezen met wie ze in zee willen. Dat de coaches elkaar het leven zuur kunnen maken voelt als concurrentievervalsing. Juist omdat de block ervoor zorgt dat auditanten geen volledige vrije keuze meer hebben.

Jefferson

In de tweede aflevering van de blind auditions werd pijnlijk duidelijk hoe de block dromen van deelnemers kan torpederen. Nog voordat hij het podium betrad wist de 22-jarige Jefferson dat hij Anouk als coach wilde. Zij wilde ook voor hem draaien, maar ze liep op tegen de block van Waylon. Hierdoor moest Anouk met lede ogen toezien hoe Jefferson noodgedwongen tussen de andere drie coaches moest kiezen.

Hij ging voor Glennis en Twitter ging los.

Meer over