Voor als u slecht geslapen heeft: 5 uur live vissen bij RTL 7

Hardcore visliefhebbers, maar ook mensen die slecht geslapen hebben kunnen zondag 19 juli veel plezier beleven aan Fish O Mania.

Fish O Mania wordt door RTL 5 aangekondigd als het grootste visspektakel ter wereld. Al zullen de vissen daar zelf anders over denken. Vijf uur lang proberen acht teams van twee man zoveel mogelijk vis binnen te hengelen om zo de wereldtitel te veroveren.

Dieter en Jurgen

Vorig jaar was het Nederlandse team dichtbij de hoofdprijs van maar liefst 10.000 pond, maar moest het de gerenommeerde Engelse ploeg voorlaten. Net als in 2014 bestaat de Nederlandse equipe dit jaar uit de ervaren wedstrijdvissers Dieter Friederichs en Jurgen Spierings. Zij krijgen concurrentie van de kampioenen uit Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Frankrijk en  nieuwkomers België en Italië.

Ed Stoop

Hopelijk heeft Vis TV- presentator Ed Stoop (foto) goed geslapen want hij doet live verslag vanaf het event en loopt zelf rond bij de beroemde Arena-vijver van de Cudmore Fisheries nabij Stoke-on-Trent (de geboorteplaats van Robbie Williams, maar dat terzijde). Hij volgt daar de strijd van dichtbij, spreekt de deelnemers en geeft updates bij de belangrijke wegingen. Het commentaar bij de wedstrijd is van Frank Verhoeven en visprofessional Arjan Klop, die zelf in 2013 aan het evenement meedeed.

Andere vissen

Speciaal voor 'Fish O Mania' is de vijver van de Cudmore Fisheries leeggehaald, schoongemaakt en uitgediept. Ook zijn er andere vissen in het water geplaatst. Minder grote vissen waardoor de strijd om de titel dit jaar nog spannender en onvoorspelbaarder wordt. Hoewel titelhouder Engeland favoriet blijft, maakt de Nederlandse equipe een grote kans op de eindzege van het beroemde visevenement.

Gewogen

Fish O Mania onderscheidt zich ten opzichte van andere ‘traditionele’ viswedstrijden door elk half uur het gewicht van de gevangen vissen te wegen in plaats van eenmaal op het eind. Hierdoor kan de wedstrijd er per half uur compleet anders uitzien. In 1996 zorgde dat ervoor dat vijf vissers tot op het laatste moment onderling eindigden met slechts 365 gram verschil.

RTL 7, Fish O Mania zondag 19 juli tussen 13.00 uur en 18.30 uur

Meer over:

Reageren