Waarschijnlijk nooit meer Ik Hou van Holland

31 augustus 2017 15:34 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Na 14 seizoenen is de kans groot dat het over en uit is met Ik hou van Holland. Linda de Mol krijgt een nieuwe zaterdagavondshow en daarom gaat het licht voorlopig uit voor de gezellige spelshow.

Jarenlang was Ik hou van Holland een vaste waarde op de zaterdagavond van RTL 4, de spelshow met Linda, Guus Meeuwis, Jeroen van Koningsbrugge en allerlei wisselende BN'ers scoorde zo rond de 2 miljoen kijkers. Een cijfer waar iedere presentator voor zou tekenen, zoniet Linda de Mol. In RTL BoulevardIk hou van Holland is een enorme hit en daar kijkt iedereen heel graag naar, maar ik wilde heel graag een keer iets nieuws. Ik was heel blij dat dat kon.”

Oh wat een jaar

Dat nieuwe wordt dus Oh, wat een jaar, grotendeels door Linda zelf bedacht. „Dat vind ik extra spannend. Ik wil het al heel lang maken zo’n programma waarin je terug gaat in de tijd en er helemaal uitziet zoals in de sixties of de seventies.”

Het verdwijnen van Ik hou van Holland betekent dat Guus Meeuwis zijn bijbaan kwijt is, zijn rol in Oh wat een jaar wordt overgenomen door Ruben Nicolai.

Meer over