Prettige wedstrijd

Waylon staat open voor reünie van The Common Linnets in Rotterdam

29 oktober 2019 13:47 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Paul Bellaart / Universal Music BV
Waylon zat maandagavond bij Beau van Erven Dorens aan tafel om te praten over zijn muziek en om zijn nieuwe single te promoten. Beau kon het echter niet laten om over het Eurovisie Songfestival te beginnen en de zanger gaf een verrassend antwoord op de vraag of er een reünie tussen hem en The Common Linnets in zit.

"Ik zou het doen", zei Willem Bijkerk, zoals Waylon eigenlijk heet, uit het niets. "Ja joh, tuurlijk. Ik ben natuurlijk gewoon Songfestival-fan, ik heb niet voor Jan Lul twee keer meegedaan." Tijd heelt dus blijkbaar alle wonden, want ruim een half jaar geleden liet Waylon nog weten dat Ilse DeLange en hij elkaar nog steeds niet spraken.

Bellen

Volgens de Apeldoorner heeft de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zich nog niet bij hem gemeld. "Ik wens je een prettige wedstrijd. Laat ze eerst maar eens bellen." Beau dacht even dat Waylon en Ilse DeLange elkaar zouden stilzwijgen, maar de zanger staat open voor een reünie. "Ik zou het doen."

Rechten

Het nummer Calm after the storm, waarmee hij, Ilse DeLange en The Common Linnets vijf jaar geleden tweede werden, vertolkt Waylon niet in zijn theatertour of tijdens andere optredens. "Dat was toen heel erg het moment." Op de vraag van Beau of hij de rechten van dat nummer wel in zijn bezit had, was Waylon duidelijk. "Ik mag dat gewoon spelen, dat is geen probleem. Alleen, ja, dan sta je daar in je eentje dat liedje te spelen."

Meer over