Vrieskou...

Weercomputer Helga van Leur voorspelt horrorwinter

12 December 2019 09:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL
Nederland kan van een koude Kerstmis thuiskomen als het aan de weermodellen van meteorologe Helga van Leur ligt. Rond de feestdagen zou het wel tien graden kunnen vriezen.

Helga deelde de meteorologische prognose via Twitter.

IJzige kerst

Het kaartje laat er weinig onduidelijkheid over bestaan. Vanaf zaterdag 21 december kelderen de temperaturen tot onder het vriespunt om uiteindelijk op eerste kerstdag zelfs de -10 aan te tikken. Een pittige prognose die Van Leur zelf ook maar moeilijk kon geloven: "Er is er één van het padje af" schreef ze zelf bij het kaartje, al benadrukte ze dat de berekeningen wel kloppen.

Serious Request

Het nieuws dat we een nieuwe ijstijd tegemoet moeten zien liet 3FM dj Frank van der Lende niet onberoerd. Tijdens deze dagen loopt hij voor Serious Request door Nederland om geld op te halen voor het goede doel en hij maakt zich nu al zorgen. Helga kon hem niet helemaal geruststellen: "De berekening is echt, maar nogal afwijkend van andere berekeningen. Kans dat het uitkomt heeeeeel klein. En anders kom ik jullie warme chocomelk met slagroom (en scheutje rum?!) brengen!"

Meer over