"Geen energie meer in stoppen"

Wendy van Dijk klaar met drugsgeruchten

11 oktober 2018 14:36 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/William Rutten
Wendy van Dijk sleepte in 2015 Quote voor de rechter toen het zakenblad beweerde dat ze een drugsprobleem had. Inmiddels staat de presentatrice er anders in. 

In de podcast show van Ruud de Wild blikte Wendy terug op de aantijgingen. 

"Junk"

Ruud sneed het onderwerp drugs aan en deelde een anekdote van U2-voorman Bono: "Hij zei: "Over drugs ga ik niets zeggen, want als ik zeg dat ik het gedaan heb ben ik een junk en als ik het ontken ben ik een leugenaar." Ruud wilde daarna weten hoe Wendy het vond om jaren na het Quote-incident nog steeds geassocieerd te worden met drugsgebruik.

Gram gehaald

In 2015 stelde de rechter haar in het gelijk en moest Quote door het stof. Destijds was ze oprecht boos met drugs geassocieerd te worden omdat het in strijd is met de gezonde levensstijl die ze uitdraagt. Inmiddels beziet Wendy de zaak met meer berusting: "Ik vind dat het niemand aangaat en ik heb ook wel geleerd om er überhaupt geen uitspraken over te doen. Ik wil ook helemaal geen energie meer stoppen in iets wat er in de buurt komt, maar ik heb wel mijn gram gehaald."

Afgelopen weekend rende Wendy samen met haar man Erland Galjaard en een groep vrienden met succes de marathon van Chicago voor Stichting Semmy.

Meer over