En spannend...

Wendy van Dijk vindt overstap SBS risicovol

Wendy van Dijk (47) ervaart gezonde spanning aan de vooravond van het nieuwe tv-seizoen. Ze moet zich naar eigen zeggen weer helemaal bewijzen bij SBS.

In een interview met het AD blikt Wendy vooruit op haar (her)start bij de zender waar ze eind jaren 90 begon.

Uitdaging

De beslissing om van RTL naar SBS te gaan had vooral met uitdaging te maken, zo onthult ze: "Bij RTL was ik in een bepaald stramien gekomen. Negen jaar The voice. Zeven seizoenen Moordvrouw. Obese vier. Dat geeft zekerheid, het is veilig (…) maar je agenda zit wel vol. Er is dan weinig ruimte voor nieuwe dingen."

Floppy dancing

Bij SBS gaat ze naast vertrouwde programma's als Hart in aktie ook gloednieuwe formats als Flirty dancing presenteren. Maar Van Dijk is zich bewust dat een flop op de loer kan liggen bij de doorgaans matig bekeken commerciële zender: "Het is ook spannend. We weten allemaal dat programma’s ook minder kunnen scoren. Je loopt een risico, maar het geeft me energie."

Erland

Toch hebben zowel Wendy als haar man Erland Galjaard alle vertrouwen in de Flirty dancing formule: "Hij is betrokken bij de programmering en ook dolenthousiast over Flirty Dancing. Het staat synoniem voor de uitstraling van het nieuwe SBS 6. Het staat dicht bij de mensen, het is spannend, want je wilt toch weten of ze een connectie hebben, positief en feelgood. Dit straalt de nieuwe sfeer bij SBS 6 uit."

Flirty dancing is vanaf zondag 8 september om 21.35 uur te zien, na Miljoenenjacht op SBS 6.

Meer over:

Reageren