Nummertje 5

WIDM-podcast: Robèrt scheurde zijn mollenboekje aan stukken

3 februari 2019 13:26 | amusement | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX
Wie is de Mol?-fans opgelet: de vijfde aflevering van de podcast over het razend populaire spelprogramma is nu te beluisteren.

In de WIDM-podcast, gepresenteerd door Radio 2-dj en oud-deelneemster Annemieke Schollaardt, wordt tot en met de finale exclusief materiaal gedeeld. Zo wordt er met geluidsfragmenten teruggeblikt op de aflevering en zijn afvallende kandidaten én makers te gast. In deze aflevering regisseur Rick McCullough en afvaller Robèrt van Beckhoven.

Molloten

Ook praat Anne-Marie met Elger, Mark en Nelleke drie molloten die hun eigen podcast Trust Nobody hebben. Sinds vorig seizoen kletsen ze ruim anderhalf uur vol over de aflevering. Ook zij lopen tegen tunnelvisie aan en doen hun best om theoriën over de identiteit van de Mol uit te sluiten. Momenteel zijn ze druk bezig een verband te zoeken tussen de street art van Medellin en de veranderende symbolen in de leader. Net als elke fan zouden ze graag zelf een keer meedoen.

Bij Robèrt

Van Beckhoven blikt terug op zijn afleveringen die hij een waanzinnige ervaring en een cadeautje noemt. Vooral de leuke en hechte groep en een fenomenaal spel. Het abseilen vond hij spectaculair, maar doodeng. Vooral de eerste stap over de railing was lastig. Eigenlijk vond hij alle spellen leuk, zo leuk dat je ze na afloop nog eens spelen wil omdat je nu de regels echt snapt. 

Op reis

Robèrt mocht van zijn vrouw pas na vier weken thuiskomen. Toen hij uit het spel vloog, had hij nog een week te doden. Daarom besloot hij een week op reis te gaan naar Vlaanderen om bij vakgenoten de kunst af te kijken en mee te werken in de bakkerij. 

Molboekje

Voor zij die na hem komen heeft Robèrt ook nog wel een goede tip. Neem niet één maar twee Molboekjes mee. Gebruik er eentje als kladblok om gedurende de dag alle mogelijke aanwijzingen en observaties op te schrijven, en gebruik het andere om 's avonds rustig de boel te organiseren. Robèrt had maar één boekje bij zich en besloot overbodige informatie er uit te scheuren. Op die manier trok hij onbedoeld zijn Molboekje aan flarden. 

Vraag aan Annemieke

Benieuwd naar de rest van de podcast? Je kan hem iedere zondag vanaf 16.00 uur hier terugluisteren. De WIDM-podcast is voor fans die geen genoeg van het programma kunnen krijgen. Ook een prangende vraag voor de presentatrice of de afvallende deelnemers? Stuur ze in via annemieke@radio2.nl en doe er je voordeel mee!

Meer over