Nu te luisteren

WIDM-podcast: 'Wel een lekker moment'

3 maart 2019 16:29 | amusement | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
Wie is de Mol?-fans opgelet: de negende en laatste aflevering van de podcast rond het populaire spelprogramma staat online met verrassende last minute onthullingen van de makers.

In de WIDM-podcast blikt Radio 2-dj en oud-deelneemster Annemieke Schollaardt iedere week terug met presentator Rik van de Westelaken en makers als regisseur Rick McCullough. Ditmaal was er geen afvaller, maar viel er veel te bespreken over aflevering 9.

"Het is een moetje"

Zo wil Annemieke van Rik weten hoe het was om de iconische slotzin uit te spreken die alle kijkers voorbereidt op de live ontknoping volgende week in het Vondelpark. Rik noemt het een 'moetje', "Je weet van te voren dat het zo afloopt. Als Art het deed dacht ik altijd "verdorie, nu weet ik nog niks." Maar het is wel een lekker moment. De speech die je als presentator geeft is in de loop der jaren gegroeid en een belangrijk moment: daar komt het hele seizoen samen. Dat moet goed gaan. Ik heb echt 24 uur zitten studeren, zwoegen en herschrijven. Ik was al begonnen toen Sinan er nog bij zat, want je weet natuurlijk niet hoe het afloopt."

"Geheim wil je graag vertellen"

Ook blikken drie voormalige Mollen terug op hun tijd in het spel. Zo vertelt Klaas van Kruistum dat hij zich thuis niet populair maakte omdat de opnames van Wie is de mol? vlak voor zijn verhuizing plaatsvonden en hij pas één dag voor het overhuizen terugwas. Anne-Marie Jung onthult dat ze stiekem had gehoopt naar Zuid-Afrika of andere tropische oorden te mogen nadat ze had ingestemd de mol te zijn. De reis ging echter naar IJsland dat jaar. Ook Thomas Cammaert laat zijn licht schijnen. Volgens Klaas is het zijn van de mol een geheim dat je heel graag wil vertellen, zeker als het programma op televisie is.

WIDM-podcast luisteren

Je kunt de podcast, met geweldige Mol-feitjes als deze, iedere zondag rond 16.00 uur hier beluisteren

Meer over