Liverpool - Bayern München

Wie gaat er vanavond winnen?

19 februari 2019 11:00 | amusement | Door Televizier

© ANP

Liverpool treft Bayern München in de achtste finale van de Champions League. Een treffen tussen twee voetbalgiganten, met misschien drie Nederlanders in de hoofdrol.

Tekst: Joost Hanewinkel

Arjen Robben wond er geen doekjes om. “Liverpool is voor ons de slechtst denkbare tegenstander”, zei de Bayern München-vedette na de loting in december. De Engelsen haalden vorig jaar de finale en maken ook dit seizoen een grandioze indruk. Twee steunpilaren van Oranje spelen daarin een belangrijke rol: Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Met dit duo vrijwel altijd in de basis is Liverpool op weg naar de eerste landstitel sinds 1990.

Wijnaldum

Wijnaldum is de stille kracht bij The Reds. Hij maakt meters voor anderen, onderschept talloze ballen, maar haalt nooit de voorpagina met een weergaloze goal. Kenners – en belangrijker: hoofdtrainer Jürgen Klopp – weten zijn kwaliteiten gelukkig op waarde te schatten. Vorige maand publiceerde het toonaangevende dagblad The Guardian een uitgebreide analyse waarin Wijnaldum als beste middenvelder van Liverpool uit de bus kwam. “Hij is betrouwbaar, consistent en veelzijdig. Het wordt tijd dat mensen dat gaan zien”, schreef de krant.

Van Dijk

Virgil van Dijk heeft met zijn beresterke en atletische lichaam van 1 meter 93 heel voetbalminnend Engeland al voor zich gewonnen. Dat hij de beste verdediger van de Premier League is, daar twijfelt niemand meer aan. In november kreeg hij de award voor Speler van de Maand in Engeland, een prijs die zeer zelden naar een verdediger gaat. Met Van Dijk achterin staat Liverpools laatste linie als een huis.

Robben

Vraag is of het enigszins weggezakte Bayern München de Liverpool-defensie pijn kan doen. De dribbels van Arjen Robben zouden goed van pas komen, maar hoe fit is de inmiddels 35-jarige buitenspeler nadat hij opnieuw moest terugkomen van een blessure? Robben stopt na dit seizoen en zou zo graag nog één keer schitteren op het allerhoogste niveau.

Champions League | Veronica | 20.30

Meer over