Overzicht

De Mol 2022 in het vizier #6: Golfbeweging

5 februari 2022 18:10 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
De komende weken zijn we weer in de ban van die ene vraag: Wie is de Mol van 2022? En welke BN'er is dus met een dubbele agenda afgereisd naar Albanië? Ook na deze zesde aflevering hebben we de beste hints en aanwijzingen voor je verzameld.

Wekenlang had hij alle kijkers van Wie is de Mol? 2022 met zijn te verdachte acties in de tang. Elke keer weer vroegen we ons weer af of er sprake was van een brutale Mol of slechts een fanatieke kandidaat die zichzelf vooral verdacht wilde maken. Na zes weken hebben we eindelijk het antwoord: Sahil was gewoon een KANDIDAAT en moest daardoor zojuist - inclusief groene vrijstelling - het spel verlaten. Alleen wie is dan wel de bedrieger: Laetitia, Fresia, Everon, Thomas of toch Kim-Lian?

Dit seizoen bespreken we in onze eigen rubriek 'Mol in het vizier' wekelijks welke kandidaten tijdens de huidige aflevering het meest opvielen als potentiële mollen, van wie we nog niet helemaal zeker zijn (#TrustNobody) en wie we (voor nu) beschouwen als onschuldige kandidaten.

Lees ook: De Mol 2022 in het vizier #5: Kettingreactie 

Potentiële Mollen

Fresia Cousiño Arias

Fresia lijkt al weken de meest fanatieke kandidaat van de groep. Zo genoot ze deze week weer intens op de jetski en deed ze fanatiek mee in de zoektocht naar de sleutels. Althans, dat is wat ze ons en haar medekandidaten wil laten geloven. Maar volgens oud-mol Inge Iepenburg is dit slechts een act. De ESPN-presentatrice zou namelijk by far het minst hebben verdiend en als we eerlijk zijn: veel doet ze inderdaad niet.

In de eerste opdracht van deze zesde aflevering van Wie is de Mol? vond ze geen enkele sleutel en was zij tevens de eerste die opperde om de zoektocht naar de sleutels te staken. Ook op de jetski was ze opvallend: Fresia scheurde als een ware James Bond-girl over het water, maar de opdracht leek ze al snel vergeten. Precies wat een Mol zou doen, toch?

En dat ze in deze fase van het spel haar vrijstelling nog heeft, is op zijn minst verdacht. Of niet? Waarschijnlijk heeft ze 'm als Mol helemaal niet nodig. 

Laetitia Gerards

Als Fresia niet de Mol is, zetten we ons geld (of in dit geval: onze overgebleven punten) in op Laetitia. De roodharige babe van dit seizoen lijkt namelijk aflevering na aflevering steeds iets meer uit haar schulp te komen en dat is precies wat een Mol zou doen.

We hebben misschien hier en daar wat lichte twijfels: ze deed namelijk ook in deze aflevering weer fanatiek mee, pakte sleutels uit de muur alsof het niets was en had een duidelijke rol in de tweede opdracht. 

Maar, we kunnen gewoon niet om het onderstaande beeld heen. Hebben we last van gezichtsbedrog of stopte Laetitia echt iets terug in de muur in plaats van dat ze een sleutel eruit pakte?

 

In de gaten houden

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian, Kim-Lian, Kim-Lian, waar ben je nu mee bezig? Deze actrice heeft elke week weer een opvallende actie. Of ze nu geld verstopt, zich waant in een heerlijk modderbad terwijl de opdracht nog in volle gang is, liegt over het gewonnen geldbedrag of duidelijk niet wil toegeven dat ze gelogen heeft: dit zaakje stinkt behoorlijk! Alleen is het een act of is ze echt de Mol?

Wij beginnen langzaam te geloven in dat eerste. Het zit namelijk zo: als Mol wil je helemaal geen verdenkingen op je hebben. Althans, dat nemen wij aan, dus is het opvallend dat Kim-Lian de schuld op zich nam van de gestolen telefoon. Waarom zou je dat - als je de Mol zou zijn - doen? Voor haar een weet, voor ons een vraag.

Toch strepen we haar nog niet helemaal weg. Kijk alleen maar naar deze opvallende acties.

Kandidaten

Thomas van Luyn

Oud-Mol Jan Versteegh zou zijn schoen opeten als Thomas van Luyn de Mol is, zo beloofde hij net bij Moltalk. En die belofte begrijpen we wel. Thomas lijkt gewoon 'kandidaat' op zijn voorhoofd te hebben staan. 

Hij hield als beste overzicht in de tweede opdracht, stuurde en motiveerde de andere mensen aan en leek oprecht verbaasd toen Kim-Lian voor zijn ogen een leugen opwierp over het gewonnen bedrag in de eerste opdracht. Was hij zo verrast omdat hij even dacht dat hij hier de Mol op een leugen betrapte?

Het enige wat hem deze aflevering misschien nog enigszins verdacht maakte - als je daar echt in wil geloven - was dat hij met precies dezelfde term als Rik op de proppen kwam: de badmeester from hell. Had hij voorkennis of heeft Rik zijn praatje gewoon pas na de hand opgenomen? Dat laatste zou ook kunnen.


Everon Jackson Hooi

Toch sluiten we deze week niet af met Thomas, maar met Everon Jackson Hooi. We weten dat niet alles is wat het lijkt, maar Everon leek oprecht geëmotioneerd toen hij - ten koste van Sahil - een groen scherm kreeg. Tranen kun je faken, zo weet hij als acteur in GTST natuurlijk als de beste, maar wij geloofden voor een moment dat de zenuwen hem de baas werden.

Daarnaast leek hij zich deze aflevering ook oprecht druk te maken om het missende geldbedrag van €250,-, waarvan hij bijna zeker weet dat Kim-Lian de schuldige is. Opvallend. Althans, dat denken we. Maar zoals Rik van de Westelaken in de intro al zei: dit is een peulenschil als hij de Mol is, want het zit zo: als Everon uiteindelijk de Mol is, gaat er nog €5000 uit de pot in de finale! Hij kreeg namelijk in de allereerste aflevering een vrijstelling van Glen.

Toch geloven wij voor nu - net als de Molloot hieronder - dat hij geen dubbelspel speelt.

Wie is de Mol? is iedere zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over