VI-trio na de zomer te zien bij Veronica

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp trekken RTL-deur dicht

16 Juli 2018 08:45 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben zondagavond afscheid genomen van RTL. In de laatste VI Oranje blijft thuis op RTL 4 was het ouderwets lachen, gieren, brullen met aan tafel behalve het vaste trio ook Gerard Joling en Jan Boskamp.

De mannen brachten naast de gespeelde WK-finale uiteraard ook het aanstaande vertrek ter sprake. "Ik heb wel eens gezegd: we gaan van de ene naar de andere kutzender", zo zei Johan Derksen, die eerder op de avond al meldde dat het vertrek weinig met hem deed. "Op RTL 7 werd afgezien van wat wij deden weinig uitgezonden wat mij interesseerde. Veronica kijk ik ook niet, behalve Hawaii Five-0."

#VIOBT niet zo sterk

Derksen herhaalde ook nog maar eens dat de mannen totaal geen zin hadden in VI Oranje. "Wij zagen dit programma niet zitten. De directie van RTL wel. Ze hebben wel gelijk gekregen. Wat je ook doet, er kijken altijd erg veel mensen naar ons. Soms begrijp ik dat niet helemaal. Ik heb alleen de uitzendingen gezien waar ik niet in zat en die vond ik niet zo sterk", grapte hij. Over RTL zelf volgden geen harde woorden. "Daar kan ik niets naars over zeggen", aldus Derksen, die ruim 21 jaar te zien was op RTL.

Geen afscheidswoorden

Wilfred Genee had geen afscheidswoorden. Wel twitterde hij voorafgaand aan de uitzending over de laatste show. "Toch best raar. Op weg naar de allerlaatste @VoetbalInside en tegelijk op weg naar een nieuwe toekomst", zo schreef hij. "Al met al een aanzienlijk deel van mijn werkzame leven bij @RTLNL met mooie ervaringen en (veelal) prima collega’s. Bedankt daarvoor."

Gouden Televizier-Ring

VI is al sinds 2001 te zien hij RTL. In eerste instantie was het programma te bekijken op RTL 5, tot het in 2005 een eigen tijdslot kreeg op mannenzender RTL 7. Sindsdien werd de voetbalshow met de minuut populairder, met als hoogtepunt de winst van de Gouden Televizier-Ring in 2011.

Op 10 augustus beginnen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp met Veronica Inside. De show is vanaf dan elke maandag- en vrijdagavond op Veronica te zien.

Lees ook: VI-trio neemt vanavond afscheid van RTL

Meer over