Nieuwe rol

William Spaaij overspoeld door reacties op rol als Jezus in The Passion

29 maart 2024 14:15 | amusement | Door Redactie Televizier

© ANP
William Spaaij speelde donderdagavond de rol van Jezus in The Passion. De musicalster kijkt een dag later terug op de speciale avond die in Zeist plaatsvond.

"Wat een avond! Ik kan niet beschrijven wat ik momenteel allemaal voel. Ik voel vooral heel veel dankbaarheid dat ik, met zo'n geweldige groep, zo'n mooi verhaal mocht vertellen", schrijft de musicalacteur, die het podium deelde met onder anderen Angela Schijf, Matteo van der Grijn en Keizer. Laatstgenoemden werden naderhand op social media bewierookt om hun prestaties.

Reacties

Spaaij, die in eerdere interviews zich liet ontvallen al tien jaar te hopen op een plekje in The Passion, is overspoeld met reacties aan zijn adres. "Ik hoop dat iedereen die heeft gekeken een extra plekje in zijn hart heeft gemaakt voor nog meer liefde voor jezelf en de ander."

Elisabeth

Een dag na zijn opvoering in The Passion werd tevens bekend dat Spaaij een hoofdrol te maken heeft in de musical Elisabeth. Hij speelt Luigi Lucheni, de moordenaar van Sissi, gespeeld door Pia Douwes. "Vaak word ik gecast voor vriendelijke karakters. Ook geweldig om te spelen. Alleen, deze rol staat zo ver van mij af dat het voor een acteur heerlijk is om je daarin vast te bijten."

Meer over