It takes 2

Winston Gerschtanowitz: 'Ik zing alleen in de auto'

24 mei 2019 11:48 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten

Winston Gerschtanowitz is niet meer weg te denken uit de showbizz. Momenteel is hij te zien als presentator van It takes 2, een rol die hij heeft overgenomen van Gordon.

Tekst: Martine van Kuler

Voel je druk om een bestaand programma te presenteren?
“Die druk is niet hoger dan bij een nieuw programma. Ik ben ook niet bezig om dingen hetzelfde, of juist anders te doen, dan de mensen voor mij. Het is aan mij om er een succes van te maken en er mijn eigen draai aan te geven. Dat doe ik door bijvoorbeeld in te haken op emoties van kandidaten. Ik wil meer zijn dan een presentator die alleen zijn teksten opleest. Dat kan prima met deze show en dat is super fijn.”

Hoe is de wisselwerking met de jury?
“Die is echt ontzettend leuk. Gerard Ekdom met zijn woordgrappen, Edsilia Rombley die zo enthousiast is en alles mooi vindt en Ronnie, ja, om hem moeten we allemaal heel erg lachen. Het zijn allemaal professionals die weten wat ze moeten doen. Het kost me niet veel moeite om het in goede banen te leiden. We maken dit programma echt met zijn allen. Dat is zo leuk. Ik was ook heel blij verrast toen ik de eerste aflevering terugzag en ik ga er vanuit dat de rest ook leuk wordt.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Twee Simpsons en vier vrolijke kids 😉 een paar weken terug in Orlando.

Een bericht gedeeld door Winston Gerschtanowitz (@winstongerschtanowitz) op

 

Je presenteert en hebt geacteerd; is zingen ook iets voor jou?
Lachend: “Ik vind zingen heerlijk, maar dan vooral in de auto. Het is niet iets wat ik moet doen in openbare ruimtes. Je moet ook weten wat je niet kan, en zingen is niet een van mijn kwaliteiten. Overigens ben ik wel echt heel verrast door de stemmen van sommige kandidaten. Imanuelle Grives, Lisa Michels, Pim Muda, toen ik hen voor het eerst hoorde zingen was ik echt onder de indruk. En Jan Joost van Gangelen is ook heerlijk om te zien optreden.”

It takes 2 | vrijdag | SBS 6 | 20.30 uur 

Meer over