The roast of Rutte 2.0

WNL wil Correspondents' Dinner organiseren

23 december 2018 10:29 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP

Als het aan Rutte en omroep WNL ligt, komt er dit jaar weer een Correspondents' Dinner. WNL is met de publieke omroep in gesprek over de organisatie ervan.

Dit onthult WNL-omroepdirecteur Bert Huisjes aan Özcan Akyol in het NPO Radio 1-programma Onze man in Deventer. "Daarover zei hij: 'Dat is misschien niet eens zo'n gek idee'", vertelt Huisjes over zijn gesprek met NPO-televisiedirecteur Frans Klein.

Rutte wil

Rutte gaf maandag in de radio-uitzending van Giel Beelen al aan dat hij wel oor heeft naar een nieuw Correspondents' dinner, waarin de premier de pers en andere politici op de hak neemt - en een cabaretier hetzelfde met het doet. Rutte zelf en de NPO-televisiedirecteur Frans Klein moeten nu dus de knoop doorhakken.

Twan Huys en Rick Nieman

Huisjes zegt tegen het AD benieuwd te zijn naar de reactie van Twan Huys, die vorig jaar het Correspondents' dinner bedacht en presenteerde voor de NTR. "Het was natuurlijk ook een idee van Twan Huys, maar die is inmiddels weg bij de publieke omroep. We zouden in ieder geval die prille traditie een vervolg willen geven" De presentator heeft WNL zelfs al uitgekozen: "Met Rick Nieman als spreekstalmeester." 

Het Correspondents' dinner wordt hoe dan ook een kijkcijferhit: in 2016 trok het maar liefst 2,7 miljoen kijkers.

Meer over