Ongemakkelijk

Wolter Kroes laat Jort Kelder meezingen in Op1

11 juni 2021 09:13 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© Screenshot NPO
Wolter Kroes zette Op1-presentator Jort Kelder donderdagavond flink voor het blok. Toen hij zijn klassieker Viva Hollandia zong, moest Jort namelijk meezingen.

Maar dat ging niet van harte. 

Oranjegevoel

Wolter Kroes was bij Op1 uitgenodigd om de kijker alvast warm te maken voor het EK Voetbal. "Viva Hollandia zingt iedereen. Dan zijn we ook in één keer 17 miljoen mensen die achter elkaar staan en dan zijn we met z’n allen één", zei hij. "Het is hetzelfde als 15 miljoen mensen. Het is een soort volkslied geworden en dat ik dat dan mag doen, daar ben ik heel blij om.” Om het oranjegevoel aan te wakkeren, mocht hij dan ook aan het eind van de uitzending de grote hit zingen. 

"Vivaaaa"

Al vrij snel werd duidelijk dat Jort Kelder totaal niet van dit soort muziek houdt, want toen Wolter wat dichterbij kwam begon Jort zich ineens ongemakkelijk te gedragen. Vlak voor het refrein riep Wolter zelfs: "Ik wil dit meemaken! Ik wil Jort horen zingen!"

Maar daar was Jort niet van gediend. Hij probeerde er nog onderuit te komen en mompelde: "Ja, ja, je kan me wat. Opflikkeren! Nee, dag!" Maar de arme man kon geen kant meer op. Wolter begon aan het refrein en niet veel later besloot Jort tóch mee te doen. Al kwam er niet veel meer uit dan "Vivaaaa... ja daaaag".  

Hieronder kun je het fragment terugkijken:

Meer over