Kijkcijfers donderdag 10 juni

De TV van gisteren: I Can See Your Voice verliest kijkers door warme zomeravond

11 juni 2021 08:28 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© RTL
Op een warme zomeravond heeft niet iedereen zin om voor de televisie te hangen. Dat blijkt maar weer uit de kijkcijfers. Zelfs publieksfavoriet I can see your voice verloor kijkers door de hitte en moest het doen met 'slechts' 785.000 kijkers.

Het was daarentegen wel een bijzondere aflevering. In plaats van zeven volwassen kandidaten stonden er donderdagavond zeven jongeren tussen de 10 en 15 jaar op het podium van I can see your voice. De gast deze week was de jonge zanger Silver Metz. Hij mocht uitvogelen wie van de kids echt kan zingen en wie iedereen voor de gek houdt. Ook in deze aflevering hielp het panel bestaande uit Marieke Elsinga, Fred van Leer, Danny de Munk en Edsilia Rombley een handje mee.

Best bekeken programma

Humberto Tan sloot de avond af met zijn talkshow Humberto, die deze week weer begon. Met 812.000 kijkers was de talkshow - na het nieuws - het best bekeken programma van de avond. Voor het eerst wist Humberto ook meer kijkers te trekken dan concurrent Op1

Natuurdocumentaire

Net als de afgelopen weken zat de donderdagavond van NPO 1 vol buitenlandse programma's. De kijkcijfers vallen alleen wel een beetje tegen. De prachtige natuurdocumentaire A perfect planet trok prime time maar 525.000 kijkers. Naar de derde aflevering van The great British bake off keken in totaal 574.000 mensen.

Slecht begin voor De Oranjezomer

Komende maanden zijn Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp maar liefst twee keer per dag te zien met De Oranjezomer. Maar deze talkshow is donderdagavond om 23.00 uur erg slecht van start gegaan met slechts 326.000 kijkers. Dat was zelfs niet genoeg voor een plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

Een petit flop

In de laatste aflevering van Petit Chateau gingen Montane en Maxime Meiland aan de slag met het huis van Henk, Marloes en hun vier kinderen. De woning was te klein voor nóg een babykamer, maar toch is er een vijfde op komst. Het resultaat mag er zijn, maar de laatste aflevering van het eerste seizoen trok niet meer dan 331.000 kijkers. Dat is beduidend minder dan de 783.000 kijkers waar het programma mee begon. 

Het programma 10 voor taal met Harm Edens scoorde nét iets beter dan Petit chateau. Donderdagavond stemden 396.000 mensen op het taalprogramma af. 

Meer over