Kijkcijfers woensdag 9 juni 2021

De TV van gisteren: Verbijsterende docu Gert & Hermien is kijkcijfertopper

10 Juni 2021 07:53 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
NPO 1 ruimde de hele primetime programmering in voor een onthullende documentaire over zangduo Gert en Hermien. Kijkers smulden massaal van de ontboezemingen.

Een hele nieuwe generatie kijkers leerde dankzij de onthullingen in de Gert en Hermien story het zangduo en hun familie kennen.

NPO 1 scoort

Drank, drugs, incest en de duiven op de Dam, het kwam allemaal voorbij in de twee uur durende documentaire over wijlen Gert en Hermien Timmerman. Het portret van een ontwrichte familie die vooral hunkerde naar faam brak als enige primetime programma door de miljoengrens. 1,44 miljoen kijkers zagen het ontstellende relaas, daarna bleven er nog eens 822.000 kijkers zitten voor actueler lief en leed bij Op1.

RTL presteert ondermaats

RTL 4 had een matige avond, maar stabiele avond. Na 660.000 kijkers voor GTST gleden Frans en Mariska terug naar 524.000 kijkers voor De Bauers: Bestemming onbekend. Daarna ging het nog ietsje slechter: 363.000 kijkers zagen hoe Art Rooijakkers stilstond bij de dood van Herman Brood in Iedereen had het erover. De avond werd afgesloten door Humberto met 600.000 kijkers. 

SBS in de marge

SBS 6 beleefde de laatste reguliere uitzendavond voordat de sportzomer losbarst en de heren van VI de zender zo goed als overnemen onder de noemer Oranjezomer. Het zal allicht beter scoren dan de realityserie combi Kinderen kopen een huis en Steenrijk straatarm dat respectievelijk 341.000 en 343.000 kijkers scoorden. Vooral pijnlijk voor Steenrijk... dat nog geen jaar geleden met gemak het dubbele aantal trok. 

Meer over