COLUMNIST STEUNT GIJP EN DERKSEN

Youp over Humberto-week: gênant en verschrikkelijk

16 juni 2018 16:59 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Youp van 't Hek is het eens met de kritiek van Johan Derksen en René van der Gijp op de afscheidsweek die Humberto Tan kreeg in RTL Late Night.

Dat schrijft de cabaretier in zijn column in de NRC. "Gijp en Derksen waren nog mild. Het was gênant en verschrikkelijk", aldus Youp zaterdag.

Afscheidsweekje

Van der Gijp en Derksen kregen deze week veel kritiek nadat ze afgelopen maandag stevige kritiek uitten op de afscheidsweek van Tan

"De schrobbering van Gijp en Derksen aan het adres van RTL was zo verschrikkelijk terecht. Iemand moet toch gewoon hardop op de televisie zeggen dat iets niet kan. En nu gaan allerhande fatsoensrakkers zeuren dat Johan de vrouw van Humberto er buiten had moeten houden. Dat doet Humberto namelijk zelf ook al jaren", aldus Youp.

RTL Boulevard

RTL Boulevard krijgt het ook voor de kiezen in de column. "Wie die fatsoensrakkers zijn? De tutmutsen van RTL Boulevard bijvoorbeeld. Die hebben zelf geen enkele moeite met het uitzenden van een illegaal verkregen filmpje van een voetballer die een meisje kust in een parkeergarage. Of van een presentatrice die niet met haar eigen man in een kroeg zit te vozen", schrijft Youp. "Plus al het andere discrete echtscheidingsnieuws dat ze kwijlend tegen hun kijkers bazelen. Die roddelkonten vinden dat René en Johan te ver zijn gegaan. Als dat geen humor is?"

Geen verdediging

Youp heeft de column niet geschreven om de heren van VI te verdedigen. "Als twee mensen niet verdedigd hoeven te worden zijn het Gijp en Derksen, maar dit stukje gaat dan ook niet over hen maar over al die sneue jankerds in de media met hun lauwe krokodillentranen. Kortom: het afscheidsweekje van Humberto was een meelijwekkende vertoning. Niks meer, niks minder."

Meer over