Net als Guido Weijers

Youp van ’t Hek gaat door met de oudejaarsconference

16 oktober 2020 10:44 | amusement | Door Andrea Peelen

© Bob Bronshoff

Youp van ’t Hek en BNNVARA zijn ondanks de sluiting van Carré nog steeds van plan om een oudejaarsconference uit te zenden. In welke vorm de show plaats zal vinden, is nog onbekend.

Van ’t Hek is al sinds augustus bezig met de try-out van zijn voorstelling Korrel zout, maar door de nieuwe regels hebben veel theaters waar de cabaretier de komende weken zou optreden de deuren gesloten. Of deze situatie op korte termijn verandert, is onduidelijk.

Twijfels

Van ’t Hek twijfelde eerder dit jaar nog of hij nog wel een eindejaarsconference wilde doen als de zalen niet vol zouden zitten. "Ondanks alle beperkingen gaat Youp voorlopig stug door", laat BNNVARA nu weten. "Al wordt het steeds lastiger zijn reeks try-outs te vervolgen nu veel theaters sluiten. Youp doet echter zijn uiterste best om over 2,5 maand de oudejaarsconference te doen."

Carré 

Over de vorm waarin en de locatie waar Van 't Hek op 31 december speelt, kan de omroep nog niets zeggen. Het was de bedoeling dat de tv-registratie voor NPO 1 vanuit het Amsterdamse Carré plaats zou vinden, maar door de aangescherpte regels worden in dit theater momenteel geen voorstellingen gespeeld.

Guido Weijers op RTL4

Niet alleen de oudejaarsconference van Youp van 't Hek gaat door, ook die van Guido Weijers is op 31 december gewoon te zien op RTL4. Hoe deze show eruit gaat zien, moet eveneens nog worden uitgezocht. "We hebben nu alleen maar afgesproken: we gaan op oudejaarsavond sowieso een oudejaarsconference doen", vertelde Weijers eerder aan RTL Boulevard.

Meer over