Ook muziek weg

YouTube schort account Lange Frans op

21 oktober 2020 15:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Arjen Lubach besteedde afgelopen weekeinde in Zondag met Lubach aandacht aan ‘de fabeltjesfuik’ die rondwaart op internet. Daarbij liet de presentator ook twee items van Lange Frans zien en van laatstgenoemde is nu het account verwijderd op YouTube.

“Mijn hele YouTube account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal. Ik vind dit echt heel jammer en ik ga nu huilen”, schrijft de rapper, die door Arjen werd aangemerkt als ‘complotdenker’. Lange Frans richt daarna ook op de presentator. “@arjenlubach bedankt! En misschien dat jij met je goede contacten bij YT in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag...”

Geen link met ZML 

Het item in Zondag met Lubach ging over het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën. YouTube meldt echter dat het account van de rapper niet is verwijderd naar aanleiding van het item in de satirische nieuwsshow. "We zijn nog aan het uitzoeken wat er precies is gebeurd, maar het is niet zo dat er bij ons mensen televisie hebben gekeken en toen dachten: goh, hier moeten we wat mee.”

Sportief

Arjen Lubach heeft ook lucht gekregen van de verwijdering van het account van Lange Frans en reageert er sportief op. “Hee @YouTube zet die muziek terug. (Weer een bewijs dat censuur niet de oplossing is en meteen fout gaat.) #fixdefuik”, schrijft Lubach.

Meer over