30 seconds of fame

YouTubers Gierige Gasten krijgen gratis fame én boete bij RTL Boulevard

YouTuber Niels Oosthoek van het kanaal Gierige Gasten verscheen woensdagavond wel op heel bijzondere wijze in beeld bij de uitzending van RTL Boulevard. Met behulp van een hoogwerker op het Leidseplein was hij plots met een spandoek achter de ramen van de studio te zien.

De YouTuber wilde tijdens de live-uitzending aandacht vragen voor de eerste single van Gierige Gasten. “'We komen binnenkort uit met onze eerste single. Die heet F**k die Bitches (ft. Boef, Josylvio, Bizzey, Adje, JeBroer & Supergaande). Helaas bleek het spandoek niet groot genoeg om al deze grote namen te noemen,” laat Niels Oosthoek weten in een reactie aan De Telegraaf.

Beau van Erven Dorens

Met het spandoek verscheen hij achter Beau van Erven Dorens in beeld. “Dit is nog nooit gebeurd,” reageerde de presentator verbaasd. Volgens Luuk Ikink gaan waarschijnlijk niet elke avond mensen een hoogwerker neerzetten bij RTL Boulevard. De 30 seconden gratis fame bleken niet zo voordelig voor de gierige YouTubers. De politie gaf de mannen een parkeerboete van 90 euro en 9 euro administratiekosten.

Gierige Gasten

De Gierige Gasten waren naar eigen zeggen te onbekend om op normale manier aandacht te krijgen voor de single en kozen daarom voor de onconventionele manier om hun “gratis shine te pakken”. Het YouTube-kanaal met 303.00 abonnees brengt de single uit op 20 april.

Lees ook: Een YouTuber die wél bekend genoeg is voor eigen publiciteit is Dylan Haegens, hij speelt de hoofdrol in een bioscoopfilm.

Meer over:

Reageren