Dokter Hans Lansberg

Zeg 'ns Aaa-acteur Manfred de Graaf overleden

28 november 2018 10:12 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Acteur Manfred de Graaf, het bekendst van zijn rol als dokter Hans Lansberg in Zeg 'ns Aaa, is dinsdag op 79-jarige leeftijd overleden.

De Graaf was al een jaar ziek, maar hield dit geheim voor de buitenwereld. Volgens collega Carry Tefsen had hij geen zin in bijbehorende publiciteit. Begin dit jaar werd kanker bij hem geconstateerd. De ziekte was uitgezaaid en kon niet meer behandeld worden.

Sjoukje Hooijmaaijer

Manfred de Graaf speelde van 1981 tot 1993 Hans Lansberg in de populaire comedyserie Zeg 'ns Aaa. Hij was de tv-echtgenote van Sjoukje Hooijmaaijer die dokter Lydie van der Ploeg speelde. Zij overleed twee maanden geleden aan kanker. Zeg 'ns Aaa won in 1984 de Gouden Televizier-Ring.

Dagboek van een herdershond

Maar Zeg 'ns Aaa was niet het enige wapenfeit van Manfred de Graaf als acteur. Hij had ook rollen in Dagboek van een herdershond en de speelfilms Turks fruit en Dokter Vlimmen. Eind jaren negentig was hij ook een tijdje te zien als broer van Helen Helmink in Goede tijden slechte tijden.

In 2003 liet Manfred de Graaf zijn achternaam officieel veranderen in Derman, de achternaam van zijn biologische vader die in 1943 door de nazi's werd vermoord.

Meer over