Wytse van der Goot

Ziggo Sport en Jack van Gelder na sportzomer uit elkaar

22 februari 2021 09:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Pro Shots

Het contract van Jack van Gelder bij Ziggo Sport wordt niet verlengd. Met Wytse van der Goot heeft de sportzender ook al zijn opvolger klaarstaan.

Na de komende sportzomer vertrekt Van Gelder na een dienstverband van zes jaar bij Ziggo Sport. “Jack heeft een belangrijke rol gespeeld bij de start en het uitbouwen van Ziggo Sport. Wij willen hem bedanken voor zijn passie, toewijding en bijdrage aan het succes van de zender”, zegt CEO Jeroen Hoencamp over het vertrek van de 70-jarige Amsterdammer. “Met zijn kloppende hart voor de sport heeft hij menig sportliefhebber weten te raken met zijn kennis, enthousiasme en vrolijke lach.”

Vrienden

Van Gelder stond zelf open voor een langer verblijf bij Ziggo Sport. “Na een mooie tijd bij Ziggo Sport is het besluit genomen om een nieuw gezicht te binden aan de zender. Ik had graag met de talkshow Rondo verder willen gaan, maar ik heb dit besluit te respecteren. Na zes waardevolle jaren scheiden onze wegen zich en gaan we uit elkaar als goede vrienden.”

Peptalk 

Van der Goot, die momenteel al voor Ziggo Sport werkt en daar als commentator, verslaggever en presentator te zien is, wordt het nieuwe gezicht bij de zender. Op zondagavond krijgt hij ook Rondo in zijn portefeuille. Ziggo Sport trok eerder al de stekker uit Van Gelder' programma Peptalk. Daarvoor wordt nog een vervanger gezocht.

Meer over