Sleets

Ziggo Sport trekt stekker uit praatprogramma Peptalk

3 februari 2021 09:02 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ProShots
Ziggo Sport trekt de stekker uit Peptalk. De sporttalkshow van Jack van Gelder en Frank Evenblij houdt zodoende na vijf jaar op te bestaan.

“Vanwege corona konden we geen publiek toelaten. Dat mis je bij Peptalk toch iets meer dan bij bijvoorbeeld Rondo, onze voetbaltalkshow. Ook was het moeilijker om Nederlandse sporters naar de studio te halen. Daarnaast merkten we aan de zakkende kijkcijfers dat het format sleets begon te worden”, zegt de zender in gesprek met De Telegraaf.

Maandagavond

De laatste uitzending van Peptalk is al te zien geweest op Ziggo Sport, dat nu op zoek gaat naar een nieuw programma voor de maandagavond. “We gaan kijken of onze producenten een creatief idee hebben. Als we een format bedenken dat perfect bij Jack van Gelder past, dan zal dat natuurlijk met Jack zijn. Maar dat is voor ons geen vereiste.”

Marble Mania 

Voor Van Gelder is het wegvallen van Peptalk niet het einde. Hij heeft namelijk Rondo en de Champions League-uitzendingen nog in zijn portefeuille. Ook is hij betrokken bij het megasucces van Marble Mania op SBS6. Bij de knikkershow is hij namelijk de presentator.

Meer over