Bingo met Charlotte

Zo gaat het nu met Walter & Marcel uit Ik Vertrek

29 januari 2023 09:19 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Ruim 1,2 miljoen mensen zagen hoe Walter en Marcel in Ik vertrek besloten hun luxe leven in Nederland te verruilen voor een bed & breakfast aan de Costa Blanca. Hoe ging het verder?

Het avontuur van Walter (56) en Marcel (54) werd een aflevering met een flamboyant randje, mede dankzij Walters alterego drag queen Charlotte Rockefeller.

Walter wordt Charlotte
Walter wordt Charlotte

Rockefeller

De achternaam van Walters dragsona is toepasselijk gekozen: een verwijzing naar de Amerikaanse zakenman John D. Rockenfeller (1839 - 1937) die te boek staat als de rijkste man op Aarde. Walter en zijn man Marcel genieten ook van de goede zaken des levens: veel champagne en mooie spullen. Met die insteek besluiten ze ook hun b&B aan de Costa Blanca op te zetten.

Grote voet

De mannen hebben grootse plannen, maar de realiteit pakt anders uit. Na hun emigratie komt er minder geld binnen en hun luxe levensstijl gaat aardig in de papieren lopen. Walter wil het liefst zo min mogelijk horen over geldzaken, maar Marcel weet hem te overtuigen dat ze op te grote voet leven. Al snel zijn ze genoodzaakt buitenshuis aan het werk te gaan. Zo klust Walter aan het eind van de aflevering noodgedwongen bij in de horeca als Charlotte. Marcel doet zijn werk als apotheker vanuit huis op afstand. 

Charlotte Rockefeller aan het werk
Charlotte Rockefeller aan het werk

Een jaar later

Op de website van Ik vertrek blikken de mannen terug op hun eerste jaar aan de Costa Blanca. Ze zijn eigenlijk best tevreden over de gang van zaken. Hun aanpak valt in de smaak bij de gasten: "In de zomermaanden zaten we lekker vol en hadden we vooral Spanjaarden te gast. Buiten deze periode hadden we veel Nederlandse gasten, veelal uit of via onze vriendenkring."

Optredens

Toch is het nog altijd nodig om buitenshuis te werken. Naast zijn baan in de kroeg is Walter steeds meer in trek als Charlotte: "Inmiddels doet ze ook bingo’s en huwelijksceremonies. Marcel gaat altijd mee als chauffeur en personal assistent. We hebben hierdoor regelmatige leuke uitjes met elkaar."

Ontspanje

Ondanks het harde werken en de onzekere beginperiode hebben de mannen het naar hun zin in Spanje: "Elke dag voelt als vakantie, het weer is heerlijk, de mensen zijn vriendelijk, en er is weinig stress. We wandelen veel met Charlie en ontdekken elke week nieuwe prachtige wandelroutes. De kustlijn met z’n prachtige grillige rotspartijen, en romantische baaitjes, blijft fascinerend."

Het avontuur van Marcel en Walter blijven volgen? Dat kan via hun eigen website.

Meer over