Met Gallyon van Vessem

Zus Merel Westrik presenteert 112 Vandaag op RTL 5

30 april 2021 11:31 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Kirsten Westrik is een van de presentatoren van het nieuwe programma 112 Vandaag. Kirsten is de zus Merel. Ook Gallyon van Vessem hoort bij de presentatoren.

Kirsten Westrik (36), die sprekend op haar oudere zus lijkt, werkte jarenlang bij de politie en trad daarna in de voetsporen van haar zus als nieuwspresentator op de Amsterdamse zender AT5. En nu maakt ze dus haar debuut op de nationale televisie in 112 Vandaag.

Gallyon van Vessem

Voor Gallyon van Vessem betekent 112 Vandaag weer een comeback op de Nederlandse televisie. Ze werd in 2019 ontslagen bij Hart van Nederland omdat ze te oud zou zijn. Daarna kwam ze terug als co-host bij 5 Uur live, maar uit dat programma werd vorig jaar de stekker getrokken. De derde presentator van 112 Vandaag is Pim Sedee. Ook hij werkte bij 5 Uur live voordat het verdween. 

Ellie Lust is er ook

112 Vandaag is een dagelijks programma over de meest opvallende meldingen en calamiteiten die de afgelopen 24 uur bij het nationale noodnummer binnenkwamen. Kirsten Westrik, Pim Sedee en Gallyon van Vessem presteren wekelijks bij toerbeurt. In de studio schakelen ze met verslaggevers in het land en krijgen ze hulp van verschillende experts, onder wie Ellie Lust.

112 Vandaag is vanaf 10 mei iedere werkdag om 21.30 uur te zien op RTL 5

Meer over