Delen met Nieuwsuur

Nieuw decor voor NOS Journaal

Nieuw decor voor NOS Journaal

Het decor van het NOS Journaal krijgt na vier jaar een facelift. Dat vertelt hoofdredacteur Marcel Gelauff in de Volkskrant. Het nieuwe decor, dat gedeeld wordt met Nieuwsuur, moet ervoor zorgen dat de studio weer fris oogt en bij de tijd is op het gebied van techniek. 

“Het NOS Journaal krijgt een nieuw decor, omdat de bestaande techniek in de studio aan vervanging toe is en we behoefte hadden aan visuele verfrissing“, zegt Gelauff. Nu hebben Nieuwsuur en het NOS Journaal elk een eigen decor, als taartpunten op een draaischijf. Vanaf dit najaar gaan we een decor delen, we praten nog over de details“, zegt hij.

Wandelen

 Sinds de introductie van het huidige decor in 2012, wandelen de nieuwslezers van het NOS Journaal door de studio. Dat kon rekenen op kritiek, maar het was een bewuste keuze, stelt Gelauff. Volgens de hoofdredacteur verbetert het gewandel de 'verhalende journalistiek' van het programma. 

Kijker in het verhaal trekken

“Het nieuws zo vertellen dat je de kijker meer het verhaal in trekt. Dat is ook de reden dat de presentatoren sinds een paar jaar staan in de studio, dat was mijn besluit”, vertelt Gelauff. 

Reageren