Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard: 'Geen TV Kantine meer dit jaar'

22 september 2021 16:23 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier/RTL
Carlo Boszhard legt uit waarom we het dit najaar zonder De TV Kantine moeten doen. Iedereen is al gedaan door iedereen.

Typisch,

René van der Gijp is een van de leukste mensen om te imiteren. Hij kan het zelf ook: Harry Mens en Rob Kemps doet hij feilloos na. Wie The Wheel op SBS 6 nog niet heeft gezien, heeft er vast over gehoord. En wie het wel heeft gezien, kan niet goed meer horen. Rob schreeuwt! De imitatie van René op de brullende Rob in Veronica Inside was hilarisch. Doe het zelf ook maar eens, hier is de tekst: KIJK EENS WIE DAAR IS, RENÉ FROGER! EN DIE KENNEN WE VAN? DE TOPPERRRSSS!!! Zo jammer dat ik nu geen uitzending van De TV Kantine maak, want de kantine is momenteel dicht. En laten we eerlijk zijn: Van der Gijp was me voor, het is al gedaan.

Volgens tv-recensent Angela de Jong krijgen de typetjes het sowieso moeilijk dit jaar. Ze heeft gelijk. Kijk maar eens naar het nieuwe tv-programma Spaanders en je weet genoeg. Na de minder geslaagde imitatie van Mark Rutte op het Gouden Televizier-Ring Gala (‘genoeg gelachen’), de 'deep fake' persiflages op RTL4 en de reünie van Kopspijkers die eerder nostalgisch dan goed was, is het even klaar. Koefnoen kon altijd prima naast De TV Kantine. Zij deden meer de politiek, wij hebben vooral de focus op de showbizz.

Bij ons zijn het meer de programma’s die we nadoen dan vier typetjes aan een ronde tafel. Ik sluit niet uit dat Valentijn Benard, die momenteel te zien is in Spaanders, binnenkort een nieuwe briljante imitatie van iemand doet. Hij heeft in De TV Kantine al laten zien dat hij zelfs nog beter Jort Kelder kan spelen dan Jort zelf. Zijn imitatie op Tim Hofman afgelopen seizoen was briljant en hoe je Prins Bernard Jr. zou kunnen nadoen kon hij al afkijken van mij, want we speelden samen een scène in De TV Kantine.

En daar zit nu juist het punt: iedereen is al gedaan door iedereen bij iedereen. De overkill aan talkshows, talentenjachten en mijn grote liefde imitaties vraagt om een reset. Even tijd nemen om na te denken hoe je de kijker weer opnieuw kunt verrassen. Daarom blijft De TV Kantine dit seizoen dicht, al is het met pijn in het hart. Juist nu de televisie 70 jaar bestaat, had ik oude tv-programma’s kunnen nadoen. Een imitatie op Kopspijkers bijvoorbeeld. O nee, dat doet Spaanders al. Zie je wel? Overkill!

Meer over