Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard vindt ook iets van Khalid & Sophie

14 september 2021 16:03 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier/RTL
Carlo Boszhard heeft een geweldige serie gezien en hij heeft een mening over de nieuwe talkshow Khalid & Sophie.

Spiegel

Het is goed om af en toe eens in de spiegel te kijken. Ik hoop dat de persoon die heeft besloten om Fidan en Renze te vervangen door Khalid en Sophie dat ook doet. Khalid heeft de techniek nog niet en Sophie heeft alleen de techniek. Johnny de Mol heeft alles, maar helaas nog weinig kijkers. Maar laten we niet alleen naar het negatieve kijken. Het verleden heeft geleerd dat er maar zelden programma’s zijn die gelijk pieken.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft het leukste programma van het land? Boerderij van Dorst op NPO3 met Raven als een soort Rik Felderhof. Een lijst van topgasten, het directe van Raven, de setting in een oude boerderij… alles klopt. Martien Meiland was bijna nog leuker dan in zijn eigen programma’s. Caroline van der Plas kreeg van Raven een spiegel voorgehouden over het klimaat en hoe haar partij daarin staat. En met de veelbelovende gastenlijst bestaande uit Maarten van Rossem, Emma Wortelboer en Eva Jinek kan ik niet wachten op de volgende aflevering.

Maar het beste dat ik in tijden heb gezien is de dramadyserie The white lotus. “Daarin wordt de Amerikaanse vakantieganger een spiegel voorgehouden, die moet je zien”, zei een vriend tegen me. En ik dacht: het zal wel. Ik zag het toch en er is maar één kritiekpuntje: er zijn maar zes afleveringen.

Tijdens de corona-uitbraak werd schrijver en regisseur Mike White door HBO gevraagd of hij iets had wat op één locatie gefilmd kon worden. Het werd een resort op Hawaï. Je volgt daar het personeel en de bezoekers. Dat klinkt als Love boat of Fantasy island, maar The white lotus laat zien wie we daadwerkelijk zijn. Hoe dom, vals, naïef, lui en dan ineens weer dapper mensen zijn, en dat alles binnen één minuut. Zitten met een boek op je strandbed zal na deze serie nooit meer hetzelfde zijn. Je herkent jezelf in de gasten, in het personeel en het is daardoor snoeihard, geestig en pijnlijk tegelijk. The white lotus is te zien op HBO of Ziggo Movies & Series. Stof je spiegel maar alvast af. De makers doen dat straks met hun gewonnen Emmy’s, reflecteer ik.

Meer over