Carlo's Column

Carlo Boszhard liep zijn droomrol mis

9 september 2021 16:31 | columns | Door Carlo Boszhard

© Carlo Boszhard
Carlo Boszhard wilde dolgraag een bepaalde musicalrol, maar dat liep net even anders.

Geestig,

Een tussenstand voor de Televizier-Ster Acteur/Actrice 2021. Ik sta tussen Elise Schaap en Erik de Vogel en moet echt twee keer kijken. Natuurlijk speel ik het hele jaar verschillende rollen, van de Franse huishoudster Nadège tot voetbaltrainer Dick Advocaat en dan weer naar Disney-karakter Olaf de Sneeuwpop. Toch voel ik me niet echt acteur, al heb ik vele musicals gedaan.

Wat niemand weet – omdat het niet chic is om te praten over wat niet lukt – is dat ik twee jaar lang bezig ben geweest met een musicaldroomrol. De rol van de geest in de musical Aladdin was voor mij de ultieme musicalrol. Stage entertainment heeft me er eens over gesproken en toen ben ik gaan trainen. Taples, dansles, aan gewichten hangen en bulken om groter en sterker te worden. Daarvoor sportte ik vrijwel niet, dus kreeg ik snel blessures en kwam ik erachter dat mijn linkerknie eigenlijk vervangen moest worden. Maar we tapten ijverig door. Ondertussen kreeg ik weer volop nieuwe tv-kansen. Je ziet duidelijk aan mijn eerste seizoen Married at First Sight en The Masked Singer dat ik forser en breder was.

Robin Williams blijft voor mij de ultieme Genie! Op Broadway en West End kozen ze voor een ander type dan ik. In Duitsland kozen ze weer voor iemand zoals ik. Mijn eerste auditie in London was pittig, maar ging goed. Daar ben je niet ‘Carlo van die tv-programma’s’ en krijg je net als ieder ander een eerlijke kans. Men denkt vaak dat je een voorsprong hebt door je bekendheid, maar geloof me: het kan juist tegen je werken.

Na nog een paar audities, uiteindelijk met Albert Verlinde en het team van Aladdin, bleek dat de keuze niet op mij was gevallen. Stanley Burleson heeft de rol gekregen en dat hoorde ik tien minuten voordat ik op moest bij The Christmas Show. Stanley stond naast me. Telefoon. Stanley was blij, hij kreeg de rol van de Geest.

Eerlijk is eerlijk: ik moest even slikken, maar dat is het leven. En na het zien van The Musical Awards - The Kick-off weet ik dat Aladdin geen betere vriend kan hebben dan Stanley. Ik vraag hem of ik drie amusementswensen mag doen. André van Duin wint de Televizier-Ster Presentator, The Masked Singer wint de Gouden Televizier-Ring en een Musical Award voor Stanley Burleson.

Meer over