Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard heeft boekentips

10 augustus 2021 16:39 | columns | Door Carlo Boszhard

Carlo Boszhard is op vakantie in Italië en leest de biografie van Henny Huisman, een ouder boek van Peter R. de Vries en hij heeft zelf ook nog een boek in petto voor ons.

Alle pakken voor The masked singer zijn bijna klaar. De casting voor Married at first sight en Make up your mind is in volle gang. En ik lig in Italië te gieren bij het zwembad met de biografie van Henny Huisman in mijn hand.

Door een Nederlandse meneer word ik aangesproken. Is het echt zo lachen in die tv-wereld? Het is toch allemaal vreemdgaan, oorlog, goede score, slechte score. En die ene collega die keiharde kritiek geeft terwijl diegene zelf niets kan?

Het zijn inderdaad de snel scorende mediasites, afhankelijk van de clickbait, die dit beeld afgeven en zo lijkt iedereen in tv-land een monster. De waarheid ligt anders. Het boek van Henny levert een écht tv-inkijkje. Zie hier het leven van een tv-icoon. Hoe we daar in Nederland mee omgaan is trouwens pas echt monsterlijk.

Hoe Henny het vertelt zorgt ervoor dat ik huil maar ook ontzettend moet lachen. Niet de anekdotes over Marco Borsato, die zijn voor de clicks, maar vooral de verhalen over Henny’s comeback. Zo is het verhaal van de Surpriseshow met zangeres Do als presentatrice en Henny als sidekick zowel tragisch als hilarisch. Dat blijft meer hangen dan dat hele Borsato-verhaal.

Ik lees verder… Een ouder boek van Peter R. de Vries en Gerard Spong: PS: Dit is vertrouwelijk. Ik kan het alleen maar lezen met tranen in mijn ogen. Daar lees ik in persoonlijke brieven precies hoe Peter dacht over z’n beveiliging. Een kogelvrij vest liet hij in zijn achterbak liggen, want een huurmoordenaar schiet altijd door het hoofd. Er gaat geen dag voorbij of ik denk aan hem en zijn nabestaanden. Dus lees ik al z’n boeken steeds weer opnieuw.

Ik lees verder… want over Carlo en Irene komt ook een boek. Totaal iets anders, want het gaat over dertig jaar typetjes. Typisch Carlo en Irene! Hoe alles is begonnen, en jawel, is geëindigd. Er is voor de snel scorende mediasites best iets pikants uit te halen. Aan u om te oordelen welk verhaal er écht interessant is.

Meer over