Carlo Boszhard is helemaal weg van dit onbekende museum

19 augustus 2020 11:45 | columns | Door Irma Tomas

© Televizier
Harry de Hengst zien? Of de hoedjes van André van Duin? Dan moet je naar dit museum. 

Lieve Charles,

Je hebt samen met je man misschien wel het interessantste tv-museum van Nederland: het kledingarchief van Joop van den Ende. Alle hoedjes en petjes van André van Duin, de jasjes van Henny Huisman en alles van de Soundmixshow tot aan de Honeymoonquiz hangt bij jou in je archief. Als jonge tv-makers er voor het eerst binnenlopen, kijken ze hun ogen uit. Een ware concurrent voor het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Maar aan reclame doe je niet echt en er zijn ook tijden geweest dat je je afvroeg of je er wel mee door moest gaan. Gelukkig ben je doorgegaan en weten programma’s als Kanniewaarzijn en De tv kantine altijd waar ze moeten zijn voor hun kleding.

Het was 38 graden en ik stond bijna naakt bij jou alle kleding te passen voor een nieuw seizoen Oh, wat een jaar. Ik werd wat emotioneel van al het moois. Hoe er soms mee omgegaan wordt is stuitend. Daarom attendeerde ik ooit Hetty Heyting op haar jurk van Tante Til die het NOB in de verkoop deed. En heb ik er zo mede voor gezorgd dat Harry de Hengst uit Telekids niet op Marktplaats staat, maar in een museum.

Jij, je partner en Bea, die al jaren alles voor me (ver)maken, zijn ambachtsmensen die we moeten koesteren. Een Bee Gees-achtige discobroek zochten we nog. Ik heb er ooit een aangehad in de musical Saturday Night Fever in 2003. “Wacht maar even”, zei je. En hup, ik had die broek weer in mijn handen. Mijn naam stond er zelfs nog in. Waar vind je dat nog in deze tijd? Oh ja bij Charles Schoonebeek Styling in Aalsmeer.

Meer over