Column

Carlo Boszhard over het 'Eva Jinek-moment'

20 augustus 2019 11:16 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Carlo Boszhard was onlangs te gast in de talkshow van Eva Jinek en daar zag hij van dichtbij hoe goed ze is.

Lieve zelf,

Henk van het beroemde duo Barend & Van Dorp belde mij jaren geleden op en zei: “Er komt een moment dat je jezelf bent op tv. En nu met je succes van Ja, ik wil een miljonair zie ik de Carlo die de mensen willen zien.” Ik heb het al die jaren onthouden, dat ene zinnetje: ‘Jezelf zijn op tv’. Voor een gast aan tafel bij een talkshow is dat vrij makkelijk, je hoeft immers niet de show te trekken. Maar voor een host van een groot amusementsprogramma of een talkshow geen gemakkelijke opgave.

Magisch

En dan is daar het magische moment, dat ik voor het gemak maar even ‘het Eva Jinek-moment’ noem. Ze straalt, ze lacht, heeft zelfspot, weet alles binnen een seconde te regelen of juist te ontregelen. Soms heeft ze maar één blik nodig en je weet wat ze denkt. En dat, beste mensen, kan allemaal door een schijnbaar makkelijk tv-techniekje: jezelf zijn. Of nog belangrijker: jezelf durven te zijn! De tijd dat Eva werd omschreven als koud en afstandelijk ligt inmiddels ver achter ons. Toen ik laatst aan haar tafel zat met – ja, ja smeuïg – Freek Vonk, wist ze met één blik de tafel te sturen. We hebben gelachen, maar er was geen moment dat ze de tafel of het gesprek niet onder controle had. Want wanneer een host zichzelf is, dan pas kun je sturen, je techniek gebruiken, een beetje smieren, tempo maken of juist op de rem trappen.

TV Kantine

Het was een voorrecht om zo iemand van dichtbij (ik denk een halve meter) aan het werk te zien. Voor mijn neus zag ik tegelijk een leuke scène in De TV kantine tussen Eva en Freek ontstaan. Ik denk dat de kijker dat wel weet te waarderen, want ik krijg juist vaak complimenten als ik iemand anders ben. Zo zijn er altijd uitzonderingen.

Meer over