Carlo's Column

Carlo Boszhard viert dat hij al 30 jaar bij RTL werkt

10 juni 2021 12:04 | columns | Door Irma Tomas

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard werkt al 30 jaar bij RTL maar er is slechts één man van wie hij echt opgewonden raakt. 

Dertig jaar RTL,

Ik was 21 jaar toen ik met mijn toenmalige advocaat Bob van Hellenberg Hubar bij RTL4 mijn contract ging tekenen. Baas Ferry Thies boog zich voorover en zei dat hij het wel erg veel geld vond voor een beginneling. In de kamer zat ook mijn ontdekker Ruud Hendriks, die Ferry wilde overtuigen van mijn talent. Maar Bob stond op en zei: “Dan teken je niet. De Avro heeft ook zo’n contract en is wél enthousiast.”

Ik wist niet wat ik meemaakte, het leek wel een soort koehandel. Ik wilde ook wat zeggen, maar Bob siste dat ik mijn mond moest houden. Ferry zuchtte en tekende met wat theater het contract, dat uiteindelijk langer dan dertig jaar zou duren.

Ik heb het deze week bescheiden gevierd; er waren lieve smsjes, telefoontjes en bloemen. De grote prijs is het geweldige programmapakket van de laatste jaren. Waar ik – en dat kan ook misschien iets met leeftijd te maken hebben – ontzettend van geniet. Maar het zijn vooral de mensen met wie ik heb mogen werken die het verschil maakten.

Zo was er zonder Irene geen Carlo bij RTL 4, zonder Peter van der Vorst geen comeback, zonder Herald Adolfs geen De TV kantine en Make up your mind. En zonder partner was tv het enige wat telde en was er geen thuis. Mijn vader, moeder en broer zorgden voor een geweldige basis. En is er één man die mij in vijf minuten meer energie geeft dan twee jaar vakantie: Joop van den Ende.

Ik zit in de auto op weg naar opnames voor Married at first sight en de telefoon gaat. “Carlo, met Joop.” Ik voel me dan weer net zo opgewonden als bij het tekenen van het eerste contract. Het is fijn als programma’s het goed doen, maar als Joop het prijst, dan is het pas écht gelukt. “Focus Carlo, houd deze focus vast”, zegt Joop en met nieuwe power kom ik op de set van MAFS. Voor een promo moet ik in een wit pak als een soort Cupido met pijl en boog schieten.

De tekst luidt: “Tijdens de vorige seizoenen schoot Cupido helaas niet altijd...” en de bedoeling is dat ik nu misschiet: “raak.” Ik haal adem. “Tijdens de vorige seizoenen schoot Cupido helaas niet altijd…” En met een strakke hand schiet ik de ballon stuk! Iedereen is verbijsterd, hoe is dat nou mogelijk? Stiekem weet ik het wel, dat is het Joop van den Ende effect! Had ik kunnen weten, ik heb immers al dertig jaar ervaring.

Meer over