Carlo's Column

Carlo Boszhard heeft nu al een wereldwijde hit te pakken met Make Up Your Mind

29 april 2021 14:18 | columns | Door Irma Tomas

© RTL/Televizier
De vriend van Carlo, Herald, is de bedenker van het gloednieuwe tv-format Make up your mind. En de hele wereld is nu al geïnteresseerd! 

Roze wolk,

Ons tv-kindje is geboren: Make up your mind. Met ‘ons’ bedoel ik productiemaatschappij Herriemakers, die de afgelopen weken keihard aan een nieuw tv-format heeft gewerkt. Zeven bekende Nederlanders gaan in drag het podium op en de grote vraag is: Wie zijn het? Drag is een kunstvorm en om het recht aan te doen, zijn de BN’ers bloed- fanatiek gaan oefenen op hoge hakken. Bloed, zweet en vooral tranen wanneer een deelnemer meedoet om zijn kinderen te laten zien dat je echt mag zijn wie je wilt zijn.

Het grote decor met de glimmende catwalk staat in Studio 24 in Hilversum. Licht, camera’s, iedereen voelt dat dit een bijzonder programma kan worden. In de tussentijd kijk ik naar mijn vriend Herald, die dit programma heeft bedacht. Hij krijgt telefoon uit Frankrijk, Duitsland, Amerika en andere landen. Ze willen graag het format van ons kopen. Het geeft ons vleugels en de bevestiging dat we aan iets bijzonders werken. Maar om de paar minuten zeggen we: met de benen op de grond blijven staan, niet zweven. Eerst het programma! Aandacht vooraf is leuk, maar het gaat om wat we straks opnemen…Focus!

We zouden om half acht ’s avonds opnemen maar door uitloop van de make-up wordt de spanning enorm opgebouwd. En dan…de begintune! Mijn hart bonkt in mijn glitterjasje. Je kan meer dan dertig jaar tv maken, maar deze momenten vlak voor je begint blijven onwijs spannend. Een paar uur later is het klaar, het oordeel laat ik altijd aan het publiek over. Dat oordeel komt pas na zaterdag 15 mei als Make up your mind is uitgezonden, maar het was voor mij alvast een van de mooiste dagen uit mijn leven.

De volgende dag word ik wakker. Ontspannen, vrolijk… totdat me te binnen schiet: de column, ik ben mijn column vergeten! Excuses voor de redactie en u als lezer, ik zat vorige week nog op een roze wolk. En heel eerlijk zit ik daar nog steeds op. Volgende week kom ik er vanaf, maar ik kan het niet beloven. De telefoon gaat. Engeland belt…

Meer over