Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard zou B&B Vol Liefde dolgraag persifleren in De TV Kantine

25 juli 2023 16:12 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier/
Het pad van de liefde verloopt vaak hobbelig, dat is iedere werkdag te zien in B&B Vol Liefde. En dat geeft Carlo Boszhard veel inspiratie.

Geknipt,

Wie hoort bij elkaar, wie juist niet? De zoektocht naar de ­liefde blijft een inspiratie voor tv-makers, en meestal schieten ze raak. Nu cupido nog! Al is dat niet altijd een ver­eiste om op het puntje van je stoel te zitten.

B&B Vol Liefde zit vooral vol humor, pijnlijke momenten en mensen die zichzelf te veel wegcijferen, of juist weer niet. Maar bovenal is het heerlijke televisie. Boer Zoekt Vrouw on speed. En die liefde die men zoekt, zie ik vooral terug in de montage, eindredactie en regie. Want stop je liefde in een show, dan voel je dat als kijker, altijd. Je zou kunnen denken: het is camera aan en gaan. Maar mensen worden zich steeds meer bewust van hetgeen ze wel en niet voor de camera willen delen. Daarom een compliment naar het team van deze Nederlandse show. Hij is perfect ­gemonteerd, in de volksmond ‘geknipt’.

Deelnemer Petri vond overigens dat haar boom totaal vérknipt was door Hans. Ze deed er speciaal haar zonnebril voor af: “Ik ben totaal niet blij.” Arme Hans, want ging het hier wel over de boom die verknipt was? Petri en Hans waren niet geknipt voor elkaar, hoe symbolisch.

Nu we toch aan het knippen zijn: B&B Vol Liefde is natuurlijk ­geknipt voor De TV Kantine. Ik snap dat het te duur om de hele kantine voor één show te openen, maar o, wat had ik graag Hans, Olaf, Marian en Debbie de Jong willen spelen. Debbie was jarenlang mijn uitvoerend producent bij De Staatsloterijshow. Ze appt mij nog vaak over de typetjes in De TV Kantine, waar ze grappig genoeg dan zelf in zou zitten.

En dan hebben we nog Jan in het zwembad: o, wat een hoogtepunt. Het leek al een complete scène, want Jan is niet van de ­beweging. Wat een heerlijke stem en energie om in te zitten. Voelt u energie als u dit leest? Dan gaan we naar de B&B, waar je de energie mag voelen, die van Walter. Natuurlijk moet ik ook even Irene Moors bellen, om te kijken of ik haar kan verleiden om Anne te spelen. Dan speel ik Claudia. Kleurrijke, dappere mensen, geknipt voor tv. Als kijker ga je van ze houden, en zo wordt de liefde uiteindelijk toch een beetje ­gevonden.

Meer over