Column

Carlo heeft een vraag aan Martien Meiland

13 augustus 2019 11:35 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Ik heb een gekke vraag. Je programma Chateau Meiland was afgelopen seizoen ongekend populair en dus moet ik je iets voorleggen.

Wil je meer eten? Iets meer gewicht erbij graag, want ik zie een rol die ik nog jaren zou kunnen spelen in De TV Kantine in rook opgaan. Ik hoor je in mijn gedachten reageren, je gilt het hysterisch uit: ‘Wat goeeeeeeed!’ En vervolgens: ‘Wijnen, wijnen, wijnen!’ Maar in wijn zitten te weinig calorieën, waardoor ik onmogelijk op je kan lijken.

Afvallen

Nu kan ik best wel wat afvallen, maar ik moet natuurlijk ook nog op Dick Advocaat lijken. Dus nu zijn wij thuis naarstig op zoek naar een acteur of bekende Nederlander die jou zou kunnen spelen. En aangezien deze column door heel medialand wordt gelezen, is dit een open sollicitatie. Ben jij slank, lang, tussen de 50 en 60, spreek je steenkolenfrans en kun je gillen als een jonge juffrouw? Laat het me weten. Ik zie een scène voor me dat ik als John de Mol aankom in Chateau Meiland om een contract aan te bieden voor de aankomende tien jaar bij SBS6.

Blijf wie je bent

Ergens las ik dat je ook gaat presenteren. Mijn advies is: blijf wie je bent! Als presentator word je wellicht snel geregisseerd tot iemand die je niet bent. Stoot niet je hoofd – of liever wel, maar dan in je eigen kasteel. Het liefst zie ik je de boel verbouwen en weer hysterisch schreeuwen als er iets fout gaat, dat is zo heerlijk herkenbaar. Blijf de spijker op zijn kop slaan, want zo timmer je nog jaren aan de weg.

Meer over